E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSerbest ticarette biz de olmalıyız---

Serbest ticarette biz de olmalıyız

Serbest ticarette biz de olmalıyız
13 Ekim 2013 - 07:29 borsagundem.com

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ABD ile AB arasında müzakereleri devam eden TTIP ile ilgili açıklamalarda bulundu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, ABD ile AB arasında müzakereleri devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) ile ilgili olarak, “Türkiye’nin bu ekonomik NATO diyebileceğimiz, Batı dünyasının yeni bir yapılanma çalışması olan TTIP çalışmalarının dışında kalmasını gerçekten kabul edilemez buluyoruz. (ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner de) Türkiye’nin, AB’nin ABD ile yapacağı bu kadar önemli bir anlaşmanın dışında kalmasının, bizimle beraber, haksızlık olduğu görüşünü paylaştı” dedi.

TÜSİAD WASHİNGTON’DA
Yılmaz, başkanlığında Başkanlar Konseyi üyelerinin de dahil olduğu TÜSİAD heyeti, Washington’da temaslarda bulundu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Amerikan Kongresi’nde görüşmeler yapan heyet, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile bir araya geldi. Heyet, Kongre Türk Dostluk Grubu eş başkanı Virginia Foxx tarafından kendileri için verilen yemeğe katıldı. TÜSİAD heyeti, ayrıca, Brookings Enstitüsünde düzenlenen özel yuvarlak masa toplantısında ABD Merkez Bankası (Fed) eski başkan yardımcısı Donald Kohn ile Amerikan ekonomisindeki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi. Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü uzmanları ile TÜSİAD üyelerinin katıldığı oturumda ise TTIP anlaşması ve Türkiye’nin transatlantik ekonomideki yeri ele alındı.

REFORMCU ÜLKE ALGISI
TÜSİAD Başkanı Yılmaz, bu yıl TÜSİAD’ın Washington Temsilciliği’nin 15. Yıldönümü olduğunu da hatırlatarak, 50 kişilik bir heyetle temsilciliğin yıldönümü kutlamalarını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Görüşmelerinde, ekonomik gelişme ile bunun sürdürülebilir olmasını sağlayacak demokrasi standartlarının geliştirilmesine yönelik analizlerini de aktarma fırsatı bulduklarını belirten Yılmaz, bir soru üzerine, şunları kaydetti: “Türkiye önemli bir ülke, bunu hissediyorsunuz. Yeniden şekillenen Batı Türkiye’yi bu ittifakın vazgeçilmez bir parçası olarak görüyor. Türkiye’deki gelişmelere karşı hassaslar, hassasiyetle takip ediyorlar. Özellikle Türkiye’nin reformcu algısının sorgulandığını zaman zaman tespit ettik. Dünyadaki ekonomik durgunluğa rağmen Türkiye’nin büyümesinin ortalamaların üzerinde devam ettiği tespit ediliyor. Türkiye’de demokrasi alanında reformları da çok önemsiyorlar, bu alanda da Türkiye’nin kararlı olmasının devamını izlediklerini, önemsediklerini görüyorum. Bu konuda hassasiyeti tespit etmiş oluyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)