E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSektör ve hisse hareketleri öne çıkıyor---

Sektör ve hisse hareketleri öne çıkıyor

Sektör ve hisse hareketleri öne çıkıyor
09 Aralık 2020 - 09:46 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Aşı çalışmalarında elde edilen olumlu sonuçlar ve ilk aşılamaların başlaması risk iştahını destekleyen gelişmeler olurken, vaka sayılarındaki artış ve salgın kaynaklı endişeler aşağı yönlü risk ve baskı oluşturmaya devam ediyor. Aynı zamanda ABD’de teşvik paketine ilişkin gelişmeler de piyasaların gündeminde yer alıyor. ABD Temsilciler Meclisi Türkiye'ye yaptırım öngören savunma yasasını onaylarken, yurt içinde dış ilişkilerdeki gelişmeler yakından izlenecektir.

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı kaynaklı iyimserlikle kasım ayında yükselişlerin yaşandığı hisse piyasaları üzerinde aralık ayı içerisinde vaka sayılarındaki artış baskı oluştururken, ABD’de teşvik paketi gelişmeleri dün piyasaları bir miktar destekledi. BIST-100 Endeksi ise EREGL hissesindeki güçlü yükselişin katkısıyla günü %0,75 oranında değer kazanımıyla 1.339,89 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında Çin borsaları dışında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,82 – 7,83 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 7,81’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de geçtiğimiz hafta olduğu gibi dün de sektörel ve hisse bazlı hareketler yönü tayin etti. Demir-çelik sektörü başta olmak üzere bankacılık endeksinin de katkısı ile endeks gün içinde 1.348’e kadar yükseldi ve ardından kapanışa yakın kazançlarının bir kısmını geri verdi. Endeksteki dünkü yükselişe karşın göstergelerdeki zayıf seyir devam ediyor. Kısa vade için önceki zirvenin bulunduğu 1.350 ve devamında mart ayından beri devam eden yükselen kalanın üst bandının bulunduğu 1.380 civarı önemli dirençler olmaya devam ediyor. Daha önceki yorumlarımızda da bahsettiğimiz üzere bu bölgenin yeni alım için riskli olabileceğini değerlendiriyoruz. Aşağıda ise dünkü kapanışın bulunduğu 1.340 altında 1.315 ve devamında 1.290 güçlü destekler olmaya devam ediyor.

Hisse senetlerinde etkili olan yükseliş korunuyor

Risk iştahı fiyatlamaları etkiliyor

Endekste güçlü görünüm korunuyor

Küresel piyasalar aşı ve teşvik ile pozitif seyrediyor

Yükseliş eğilimi gün içinde devam edebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)