E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senetlerinde etkili olan yükseliş korunuyor---

Hisse senetlerinde etkili olan yükseliş korunuyor

Hisse senetlerinde etkili olan yükseliş korunuyor
09 Aralık 2020 - 09:35 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda, salgının seyri, aşı gelişmeleri, merkez bankaları politikaları, teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor. ABD Başkanlık seçimleri ve ardından da olumlu aşı haberleri eşliğinde riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetlerinde etkili olan yükseliş hareketi korunuyor. Aşı konusundaki ilerleme ile birlikte ekonomi ve şirket karlılıklarının iyileşeceği beklentileri ön planda yer almaya devam ederken, aşılama çalışmalarının başlayacağına dair beklentiler, ABD'de tekrar öne çıkan yeni teşvik paketine yönelik haber akışı eşliğinde hisse senetlerinin yeni zirve seviyeleri test ettiğini takip ediyoruz. Yeni haftaya sınırlı kar satışları ile başlayan piyasalarda, FDA ve Mnuchin açıklamaları eşliğinde küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi dün %0.3 (yılbaşından bu yana %14.9 civarı yükselişte) Dow Jones %0.4, Russell 2000 %1.4, teknoloji endeksi Nasdaq ise %0.5 artıda yeni rekor seviyede günü tamamladı. (MSCI Dünya %+0.2, MSCI EM %+0.07, MSCI Türkiye ETF'i %+0.6). Normalleşme beklentileri eşliğinde satış baskısı altında kalan altında tepki yükselişleri öne çıkarken, Ağustos diplerine geri çekilen volatilite endeksi VIX %2.9 ekside, ABD 10 yıllık tahvil faizi iki baz puan ekside, son iki yılın en düşük seviyelerine gerileyen dolar endeksi ise %0.2 artıda günü tamamladı.

Son gelişmelere baktığımızda aşı haberleri ve ABD’de teşvik paketine yönelik umut verici açıklamalar ön planda. FDA, Pfizer-BioNTech aşısının güvenli ve koruyucu olduğunu açıklarken, ABD Hazine Bakanı Mnuchin 916 milyar dolarlık yeni teşvik paketini ABD Temsilciler Meclisi Başkanı
Nancy Pelosi’ye sunarak seçim gününden bu yana ilk kez teşvik paketi yönünde adım atmış oldu. Mnuchin, paketinin yerel yönetimlere yardım ve işletmeler, üniversiteler için iflas koruma önlemleri içerdiğini açıkladı.

Senato’da devam eden 908 milyar dolarlık teşvik önerisi görüşmelerinde Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında anlaşmazlık noktalarını da yerel yönetimlere yardım ve iflas koruma oluşturuyordu. ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA, ilk kez pazartesi günü İngiltere’de uygulanmaya başlayan Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısının, güvenli ve etkili olduğunu, aşının uygulanmasının ardından yaklaşık 10 gün sonra güçlü bir koruma sağladığını açıkladı.

Risk iştahı fiyatlamaları etkiliyor

Küresel piyasalar aşı ve teşvik ile pozitif seyrediyor

Yükseliş eğilimi gün içinde devam edebilir

Endekste güçlü görünüm korunuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)