E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş eğilimi gün içinde devam edebilir---

Yükseliş eğilimi gün içinde devam edebilir

Yükseliş eğilimi gün içinde devam edebilir
09 Aralık 2020 - 09:08 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

Güne hafif pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi yükseliş eğilimini devam ettirerek günü %0,75 yükselişle 1.344’den kapattı.  Bankacılık endeksi negatif ayrışmasını devam ettirirken, endeksteki
9,99 puanlık yükselişin yaklaşık 8,5 puanını endeks ağırlığı yüksek olan EREGL hisselerindeki güçlü yükseliş gerçekleştirdi.

Yurtdışı majör borsalar günü içinde genel olarak sınırlı negatif seyir izlerken BIST kapanışı sonrası sınırlı artı ile günü tamamladılar. BIST pozitif ayrışma ile günü kapattı. Ancak TL, EM para birimlerindeki değer kazançlarına rağmen negatif ayrışarak günü sınırlı değer kaybı ile tamamladı.

BIST yabancı alımlarıyla yükselişine devam ederken, yabancı ilgisi nedeniyle kar satışları yaşansa da sınırlı kalıyor. Ancak, AB zirvesinden Türkiye’ye yönelik bir yaptırım kararı çıkması durumunda kısa vadede güçlü kar satışları yaşanabilir. Diğer yandan içerisinde Türkiye’ye S-400 nedeniyle CAATSA kapsamında yaptırım uygulanmasını öngören ABD savunma bütçesi tasarısı temsilciler meclisinden büyük çoğunlukla geçti. Tasarının Senatoda oylandıktan sonra Trump’ın önüne gitmesi beklenirken, Trump tasarı içindeki bir madde nedeniyle tasarıyı veto edebileceği açıklandı. Türkiye’ye yakın dönemde S400 alımı nedeniyle yaptırım uygulanma riski artmış görünüyor. Yaptırımlar konusunda negatif bir gelişme olmaması durumunda ise BIST’te banka hisseleri öncülüğünde yükselişin güçlenerek yeni zirve seviyelere doğru devam etmesi beklenir. Endeks güçlü görünümünü devam ettirse de tarihi zirve seviyelere yaklaşılması nedeniyle kar satışı yaşanma riskinin halen devam ettiğini düşünüyoruz. ABD hazine bakanı Mnuchin’in 916 milyar dolarlık yeni destek paketi sunması sonrası ABD vadelileri ve Almanya vadeli endeksleri BIST kapanışına göre alıcılı seyrederken, Asya borsalarında benzer şekilde alıcılı seyir var. Endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması beklenirken, yükseliş eğiliminin gün içinde devam etmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün, 7,8062-7,8298 bandında işlem gören Dolar paritesi gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,22 oranında değer yitirerek gün içinde gördüğü en düşük seviye olan 7,8062’den tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,32 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında dün, %13,11-%13,17 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 9 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %13,17’den günü tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 09/12/2020

Kısa vadede yükseliş eğilimi canlı duruyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)