E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞehir parkının adı belli oldu mu?---

Şehir parkının adı belli oldu mu?

Şehir parkının adı belli oldu mu?
01 Ağustos 2013 - 14:20 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a yapılması planlanan dev şehir parkı için üzerinde düşündükleri ismi açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, katıldığı bir programda yeni yapılacak parkla ilgili merak edilenleri yanıtladı.
Topbaş, programda İstanbul’a yapılması planlanan dev şehir parkı için düşündükleri ismi açıkladı.
'ÇIRPICI' DİYE GEÇEBİLİR
Topbaş, “Şu anda şehir parkı için net bir isim üzerinde durmadık. Belki tarihi bir geçmişi olan, Mehmet Akif Ersoy’un da anılarının olduğu bu bölge Çırpıcı şekliyle geçebilir. Ama bunu daha sonra değerlendiririz. Önemli olan oradaki güzelliği ortaya çıkarmak. İstanbullularla bunu tartışırız. Öneriler gelir” dedi.
KANAL İSTANBUL GÜZERGAHI
Topbaş, son dönemde tartışılan Kanal İstanbul güzergahına yönelik de konuştu ve “Kanal İstanbul, hükümete ait bir proje. O yüzden şu anda güzergahını söylemek istemiyorum. Zamanı geldiğinde gerekli açıklamalar yapılır” dedi.
2 MİLYON KİŞİ RAYLI SİSTEM KULLANIYOR
Topbaş, trafik sorununa yönelik, özel araçlıların trafikte mümkün olduğunca az dolaşmasını istediklerini, İstanbul’da günde 2 milyon kişinin raylı sistem kullandığını söyledi ve yeni bir metro sisteminin devreye gireceğini ifade etti. Topbaş, “E-5 üstündeki metrobüs hattı artık metroya dönüşecek” dedi.
İSTANBUL YATIRIMLARI 60 MİLYAR LİRAYI AŞACAK
Topbaş, İstanbul’a yapılacağı yatırımların 60 milyar lirayı geçeceğini, yatırımların yüzde 62’sinin ulaşıma yönelik olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cesur01 Ağustos 2013 15:29

    merak etme çabulcuların adı öbür dünyada sifir le yazıldı bekleniyorlar. tabi orda eli sopalı esnaf ve vatandaşta var hesabınızı ona göre yapın....

  • ASİL01 Ağustos 2013 15:18

    Çapulculuğu onur sayan vatana millete istanbula verdiğiniz zararlardan dolayı bırakın bu dünyayı öbür allemdede yatacak yeriniz varmı acaba?

  • Çapulcu01 Ağustos 2013 14:37

    Gezi olaylarında öldürülen çocukların adı verilsin