E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC uyardı! O hisselere dikkat---

SEC uyardı! O hisselere dikkat

SEC uyardı! O hisselere dikkat
24 Haziran 2020 - 13:07 borsagundem.com

Amerika'nın SPK’sı olarak bilinen SEC, borsalarda korona virüs kaynaklı dolandırıcılık ve sahtekarlık olabileceği konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yatırımcıları korona virüsün potansiyel aşı ve tedavisi üzerinden yüksek karlar vaat ederek yatırımcıları dolandırıldığı konusunda uyardı.

2,3 milyondan fazla ABD vatandaşına buluşan korona virüs insanlık tarihinin İspanyol Gribinden sonraki en büyük sağlık krizi olurken bütün yatırımcıların dikkati potansiyel aşı haberlerine çevrildi. Artan ilgiyle beraber aşı geliştirme potansiyeli olan büyük şirketlerin hisseleri ralli yaparken aşı veya tedavi geliştirmesi neredeyse imkansız olan küçük sağlık hisseleri de ralli yaptı.

SEC’in İcra Dairesi Eş Başkanı Stephen Peikin verdiği röportajda SARS, Ebola, Katrina Kasırgası ve 11 Eylül gibi felaketlerden spekülatörlerin faydalanmaya çalıştığını gördüklerini aynı durumun korona virüs pandemisinde de görüldüğünü söyledi. Spekülatörler ayrıca yatırımcıların ilgisinin bu yöne çevrilmesinden yararlanmayı hedefliyor.

ABD borsasında 30’dan fazla şirketin hissesi sosyal medya üzerinden korona virüs tedavisi, hızlı kit ve bağışıklık haberleri nedeniyle geçici tedbir getirildi.

Mayıs ayında SEC, Florida merkezli Praxsyn Corp ve genel müdürüne milyonlarca N95 sattığı hakkındaki yalan haberler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Korona virüs üzerinden hisseler üzerinde yalan haberler yayılmaya devam ettikçe SEC Stephanie Avakian'ın liderliğinde yeni bir komite kurdu. Komitede 1400’den fazla çalışan korona virüs kaynaklı sahtekarlıkları araştırıyor.

O hisselerde yeniden ralli beklentisi

Hacim ve fiyat analizlerinde öne çıkan hisseler

Vadeli işlem piyasalarında tehlike çanları çalıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika24 Haziran 2020 21:48

    Türkiye'de RTALB örneği var.

  • CAN24 Haziran 2020 16:58

    SPK VE BORSA GÜNDEM EKONOMİ EDİTÖRÜ LÜTFEN ÖMÜR BOYU DUA EDERİM MANİPÜLASYON VAR ULAS DA HEMDE NASIL  YAPIYORLAR  1 AY ÖNCE BORSA GÜNDEM EKONOMİ EDİTÖRÜ MANİPÜLASYON OLACAGINI SÖYLEDİ 2 YIL İNTERNET YASAGI HESAPLARDA KİM  MANİPÜLASYON YAPIYORSA TEDBİR BÜRÜT EL KOYUN ÖMÜR BOYU DUA EDERİM HER GÜN TAVAN YÜZDE 500 KOYDU   SAYIN MALİYE BAKANIM BERAAT BEY   SPK BAŞKANINI GÖREVDEN ALINIZ