E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVadeli işlem piyasalarında tehlike çanları çalıyor---

Vadeli işlem piyasalarında tehlike çanları çalıyor

Vadeli işlem piyasalarında tehlike çanları çalıyor
24 Haziran 2020 - 09:52 borsagundem.com

Vadeli işlem piyasalarındaki hacmin rekor seviyede artması stratejist Peter Boockvar’e göre borsalarda spekülatif hareketlerin artığını gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar vadeli işlemler piyasasına yatırım yapmayı tercih ederken vadeli işlemler piyasası son 9 yılın rekorunu kırması borsalarda satış olacağını gösteriyor.

Nisan ayından beri E-mini S&P 500 vadeli işlemlerinin hacimleri artarak devam ediyor. Bazı stratejistler yatırımcıların sürü psikolojisiyle aynı pozisyona geldiğini düşünürken bu durumun borsalar için faydalı olduğuna inanmakta.

Bleakley Advisory Group’un Baş Yatırım Sorumlusu Peter Boockvar gibi isimlere göre borsalarda tehlike canları çalmakta.

CFTC’nin verilerine göre bireysel yatırımcılar geçen hafta S&P 500 vadeli işlemlerinde 303 bin açığa satış pozisyonu olurken bu grup spekülatör olarak görüldü. Bu rakam Mart ayının başında sadece 55 bindi.

Boockvar yatırımcıları borsalarda olabilecek spekülatif hareketlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

JPMorgan da yatırımcıları önümüzdeki altı ay boyunca hisse senedi seçerken daha hassas olmaları konusunda uyardı. Bankaya göre bir süre sonra borsalardaki belirsizlik ABD Merkez Bankası FED’in enjekte ettiği likiditeden daha ağır basacak.

Yine de tam tersini düşünen ünlü yatırımcılar da var. Blackstone Group Inc. CEO'su Steve Schwarzman ekonominin büyük bir ihtimalle gelecek aylarda V şeklinde bir toparlanmaya gideceğini, ancak 2019 seviyesine ulaşmanın "bir hayli zaman alacağını" söyledi. Hedge fon yöneticisi Bill Ackman, sağlık krizine çok fazla kaynak aktarıldığını ve her yerde kademeli iyileşme öngördüğünü söyledi.

Küresel hisse piyasalarında ralli havası sürüyor

MSCI: Türkiye alt endekse düşebilir

Hızlı çıkış sonrası soluklanma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • &&&& ^^^^ &&&&24 Haziran 2020 18:39

    diğer borsalar sıfırlasa bile bizim borsaya bir şey olmaz.bizim KY yatırımcılarımız var.

  • EKRİST24 Haziran 2020 12:20

    bizim borsaya bir şey olmaz.son zamanlar da yüklü miktarda KY (Keriz Yatırımcılar ) hisseleri yüklediler.sıra da da milyona yakın bekleyenler varmış ki bizim borsaya bir şey olacağını hiç tahmin etmiyorum.

  • Alıştır24 Haziran 2020 18:29

    Daha çeyrek sermaye ila yarım sermaye ile alanlar var hele bir tam sermaye girsinler o zaman başlayacak müzik,senaryoları belli bir ileri iki geri bu sayede yok canım düşmez yok yahu yarın çıkar bak az çıktı destek oldu derken 15 günde 10 bin puan çakmışlar endekse.