E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaşta yeni cephe: İsrail savaş gemisi gönderiyor!---

Savaşta yeni cephe: İsrail savaş gemisi gönderiyor!

Savaşta yeni cephe: İsrail savaş gemisi gönderiyor!
01 Kasım 2023 - 13:18 borsagundem.com

Filistin-İsrail çatışmasında yeni bir cephe açıldı. İran destekli Husiler, İsrail'e karşı savaş ilan ettiklerini açıkladı. Bu gelişme üzerine İsrail, Kızıldeniz bölgesine savaş gemileri konuşlandırarak alarm durumuna geçti.


Filistin-İsrail savaşında İran öncülüğündeki “direniş cephesi”nin artan saldırıları İsrail’i alarm durumuna geçirdi.

Gazze ve Lübnan sınırında Filistinli gruplarla ve Hizbullah’la çatışan İsrail ordusu, dün Kızıldeniz’den atılan füzelerle gözünü bu defa da bu bölgeye çevirmek zorunda kaldı.

Yemen’deki İran destekli Husiler, insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle İsrail’e yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya es-Seri, çok sayıda füze ve İHA’larla İsrail’i hedef aldıklarını söyledi.

SAVAŞTA BİR İLK

İsrail zulmü altındaki Filistinlilere destek için üçüncü kez saldırı düzenlediklerini belirten Seri, İsrail’in saldırıları duruncaya kadar İHA ve füzeli saldırılarını sürdüreceklerini ifade etti.

Yemen’de Eylül 2014’ten beri başkent Sana ve diğer bazı bölgeleri kontrollerinde tutan İran destekli Husiler, ilk defa İsrail’e yönelik saldırıları üstlendi.

İsrail ordusu, Kızıldeniz'den İsrail’e atılan karadan karaya füzenin hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini açıklamıştı.

İSRAİL, KIZILDENİZ’E SAVAŞ GEMİLERİ KONUŞLANDIRDI

İran destekli grupların artan saldırıları karşısında harekete geçen İsrail, bugün Kızıldeniz'e savaş gemileri konuşlandırdığını açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Durum değerlendirmesi doğrultusunda ve bölgede artan savunma çalışmaları kapsamında Deniz Kuvvetlerine ait füze gemileri Kızıldeniz bölgesine ulaştı” ifadelerine yer verildi.

İsrail, geçen hafta Mısır’ın İsrail sınırı yakınına düşen füzelerin de Husiler tarafından atıldığını duyurmuştu. (Sözcü)

İsrail'den Cibaliye Mülteci Kampı'na hava saldırısı: Çok sayıda ölü var

 

ABD basınından yeni iddia: İsrail’de gizli üs mü var?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran01 Kasım 2023 15:23

    Dünya savaşı çıkması için olağan üstü çaba sarfedip alçaklığı elden bırakmayan bu soytarıla  Dünya ile alay ediyorlar.  Suriye ye savaş uçakları ile saldırıyor.  Şerefsiz Esed ve  taraftarlarının gıkı çıkmıyor. O da aynı şekilde gidip İdlib deki gariban halkı vuruyor.  Tabi bu alçaklardan içimizde de var. Düşman alenen alçaklığını yapar biz ise şeref haysiyet fakiri muhalefet tarafından saçma sapan tartışmalarla meşgul ediliriz.  

  • ALİ KODUŞ01 Kasım 2023 15:07

    Yani mısır ve yemen gözdağı mı.Bu gemide bir şey yoktur bir anda batırlar.