E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi üretimi beklentilerin altında kaldı---

Sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı

Sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı
10 Ocak 2024 - 10:07 borsagundem.com

Sanayi üretimi kasım ayında yüzde 0,2 arttı ancak beklentilerin altında kaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2023'e ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, kasımda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, 2022'nin aynı ayına kıyasla yüzde 0,2 yükseldi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, kasımda madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,1, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,5 arttı.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi de yıllık bazda yüzde 0,03 azalış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, söz konusu ayda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,4 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, kasımda madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,5, imalat sanayi sektörü endeksi 1,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1 azalış gösterdi.

İşsizlik rakamları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi10 Ocak 2024 16:53

    Taş toprak üretip ihraç ederek para kazanılmaz. Millet yapay zeka ile neler yapıyor biz hala ithalat mı fazla ihracat mı derdindeyiz. Savaştaki ülke buğday ihrac ediyor , tarımda kendine yeten yedi ülkeden biri olan biz ithal ediyoruz Marka değeri yüksek teknolojik ürünler üretip satmazsak , arge çalışmalarına hız vermezsek ne enflasyon düşer ne alım gücü yükselir

  • Ali10 Ocak 2024 11:43

    Ocak Şubat ta daha da düsecek

  • Mucise Reis : )10 Ocak 2024 10:32

    ARge ve ürge işlere önem verilmeli. Bu sanayi bizleri fakirleştirecek. ülkemizde sanayi ürünleri ileride 3d yazıcılarda dahi olacak kapaitede yada ucuz işgücü ile çaılan ama işi öürenen bişiler kendi ülkelerinde bu işleri ileride dah aucuz iş gücü ile yaptıracak. suriyeli mısır afgan vb. bunlar ülkelerine gidip bu işleri ucuz ucuz yaptırtacak. bizlerin bu kişiler ile yaptığımız ürünler çöp üründür. tek farkı iş gücü maliyeti olan işler çöp üründür. acilen adam gibi işlerde ve ürünlerde olmalıyız. şember içinde aynı ürünleri üret üret kur farkı iş gücü ile fark yap sat sat  bu bir stratejı deıldir. ülke ekonomisi çökecektır. onarca alanda yenı mezunlar eğitim alanları aç ve işsiz.. meslek lisesinde ise bu alanlara boş boş insanlar üretip veriyoruz. ama üretilen urunler çöp. işverenler aynı işlerin devamında arge ve ürge yok. bide iş gücü yok diye ağlarlar. bu ülke bi yere gitmez, çeöber içinde ekonomi dönüyor boş boş. dünyailerler biz çemberde gezeriz

  • xyz10 Ocak 2024 10:23

    Sanayi üretimi artsa veya ülke büyüse bana ne faydası var. Adamların elleri yine cebimizde. Her durumdada elleri cebimizden çıkmıyor. Zaten her şey yalan üzerine bina ediliyor.