E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞahin: Semptom belirlenen 5 kişi hastaneye nakledildi---

Şahin: Semptom belirlenen 5 kişi hastaneye nakledildi

Şahin: Semptom belirlenen 5 kişi hastaneye nakledildi
15 Mart 2020 - 17:45 borsagundem.com

Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar semptom belirlenen kişi sayısı 5. Bu kişiler Zekai Tahir Burak, Kadın Hastalıkları Eğitim ve Hastanesi'ne nakledildi" ifadelerini kullandı

Ankara Valisi Vasip Şahin, umreden dönen vatandaşlar hakkında konuştu. Vali Şahin, “Burada 1800 vatandaşımızı misafir ediyoruz. Bu akşam 1700 kişiyi daha bekliyoruz” dedi. Vali Şahin ayrıca "Şu ana kadar semptom belirlenen kişi sayısı 5. Bu kişiler Zekai Tahir Burak, Kadın Hastalıkları Eğitim ve Hastanesi'ne nakledildi" ifadelerini kullandı.

Şahin, “Vatandaşlarımızın karantinaya alınması onların hasta olduğu anlamına gelmiyor. En ufak bir riski bertaraf etme amacı taşıyor. Semptom gösteren vatandaşlarımızı hastanemize gönderdik. Burada da sağlık taraması yapılıyor. Herhangi bir semptom belirtisi halinde görevliler burada müdahale edecek. Boş kapasitemiz hala var yurtlarda. Her odada bir kişi konaklamaya çalışıyoruz. Biz zaten ilk vatandaşlarımızın karantinaya alınmasından beri kurduğumuz kriz merkezi sürekli çalışıyor.'' dedi.

KONYA VALİLİĞİ: ENDİŞE EDİLECEK DURUM YOK, UYGULAMA TEDBİR AMAÇLI

Konya Valiliği'nce umre ziyaretinin ardından Suudi Arabistan'dan Konya'ya gelenlerin Selçuklu ilçesinde özel olarak hazırlanan 2 KYK yurdunda karantinaya alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada uygulamanın endişe edilecek durum olduğu için değil tamamen tedbir amaçlı hayata geçirildiği belirtildi. Umreden dönenlerin çoğunun Konyalı olması, uygun ve yeterli sayıda yurt kapasitesinin bulunması, kentte geniş sağlık imkanına sahip olunması, Konya Havaalanı'nın uluslararası yolcu kabulü yapmasının, karantina bölgesi olarak Konya'nın seçilmesinde etkili olduğu belirtildi.

Kalın: Rehavet ve panik yok, tedbir var

Koca: Hep birlikte tavizsiz olalım

Diyanet İşleri Başkanı'ndan umrecilere 14 gün uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ileriyi görüş16 Mart 2020 10:20

    bütün vakaların Ankaraya getirilmesi başkent olmasındanmı kaynaklanıyor ilerki günlerde şüphesiz üzücü ölümlerinde olması kaçınılmaz ama dahada sonraki günlerde Ankara başkent olmayı haketmiyo bakın hastalık buradan yayıldı en mantıklısı istanbul gibi risksiz ve bütün avrupaya ulaşımı kolay bir şehir yardım buraya daha kolay gelir bundan sonra başkentimiz İSTANBUL olmalı görüşlerinin konuşulacagı aşikar hep birlikte göreceğiz ..

  • Beştepe15 Mart 2020 20:04

    Öğrenci yurtlarındaki yetersiz karantina koşulları nedeniyle Covid-19' un  Ankara da yayılması riskini nasıl göze alabildiniz Sn. Valimiz.

  • Gg15 Mart 2020 18:47

    Zemzem getirmistir onlar iciverirler biseycikleri kalmaz ilahi ya

  • Türkoğlutürk 16 Mart 2020 09:30

    Onuda yukarıdan gelen sınava benzetirler, halbuki yetersiz beslenme bağışıklığın düşmesine neden olur.

  • XX16 Mart 2020 08:57

    azcık sende içte belki beyin faliyetlerin normale döner

  • Mert bey15 Mart 2020 17:54

    Sirasimiydi şimdi umreni. Hacı emmi