E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSabancı'dan Amerika atağı---

Sabancı'dan Amerika atağı

Sabancı'dan Amerika atağı
26 Ocak 2017 - 04:22 borsagundem.com

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Hacıkamiloğlu, “Başkan Trump’ın ABD’de büyük altyapı yatırımları başlatacak olmasını dikkate alıyoruz. Kordsa’nın ardından Temsa ve Çimsa ile de ABD’de üretim yatırımı yapabiliriz” dedi

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın, ‘gümrük duvarlarını yükseltme’ eğilimi ve ABD genelinde eskiyen altyapıyı (köprü, otoyol, baraj, konut, ofis) yenileme kararı bu ülkede üretim yatırımlarına hız verecek. Sabancı Holding’in ABD’de üretim ve yatırım yapabileceği açıklandı. Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, grup şirketlerinden Kordsa’nın ABD’de iki fabrika sahibi olduğunu hatırlatarak, “Çimsa da 2010’dan beri ABD’de faaliyet gösteriyor. Sayın Trump’ın ABD genelinde çok sayıda altyapı yatırımı başlatacağını dikkate alıyoruz. Çimsa ile ABD’de üretim yatırımı yapabiliriz” dedi. Beyaz çimento ve özel ürünlerde küresel çapta iddialı olan Çimsa’nın şu anda 65 ülkeye 115 milyon dolarlık ihracat yapabildiğini söyleyen Hacıkamiloğlu, şöyle konuştu:

HEDEFLER BÜYÜK

“165 milyon dolarlık yatırım olacak Afyon Çimento fabrikasının açılışını bu yıl yapıyoruz. 55 milyon dolarlık yatırımla Eskişehir fabrikamızda hem gri hem beyaz klinker üretecek şekilde fırında modifikasyon yapacağız. Akçansa ise, 60 milyon dolarlık yıllık ihracatının yarısından fazlasını ABD’ye yapıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü için bakım gerekmeksizin 100 yılın üzerinde dayanım gücüne sahip özel bir ürün geliştirdik. 100+Beton adlı bu ürün Amerikan Beton Enstitüsü’nün betonda mükemmellik ödülünü kazandı.”

Adana’da otobüs üretimi yapan Temsa’nın da ABD’de yatırıma hazır olduğunu belirten Hacıkamiloğlu, “Temsa şu anda 66 ülkeye 136 milyon dolarlık ihracat yapıyor. ABD’de Silikon Vadisi’nde Temsa otobüsler tercih ediliyor. ABD otobüste çok büyük pazar” diye konuştu. Sabancı Sanayi Grubu’nun, 8 sanayi şirketinde 18 bin kişinin çalıştığını belirten Hacıkamiloğlu, “2016 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre 8 sanayi şirketimizle 8.3 milyar TL sanayi cirosu elde ettik. 780 milyon TL net kâra ulaştık. 110 ülkeye 773 milyon dolarlık ihracat yaptık. 2017’de 1.5 milyar TL’lik sanayi yatırımı 10 milyar lira ciro ve 1 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)