E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSabancı Holding’ten ‘helal olsun’ dedirten Cumhuriyet Seferberliği!---

Sabancı Holding’ten ‘helal olsun’ dedirten Cumhuriyet Seferberliği!

Sabancı Holding’ten ‘helal olsun’ dedirten Cumhuriyet Seferberliği!
28 Ekim 2021 - 18:04 borsagundem.com

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Bu sene Cumhuriyet’i kutlamak için elimize bayrağımızın yanı sıra, kazma, kürek, kovan ve fidan da alıyoruz. Tüm Sabancı Gönüllüleri olarak 29 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında sahada olacağız.” dedi.

Sabancı Topluluğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıl dönümünde, tarihi bir seferberliğe imza atıyor.  

29 Ekim’de, 60 binden fazla çalışan ve paydaşıyla “Sabancı Cumhuriyet Seferberliği”ni başlatan Sabancı Topluluğu, cumhuriyet coşkusunu Adana’dan başlayarak Türkiye’nin pek çok iline yayacak.

Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleşecek seferberlikte, fidan dikiminden toprak canlandırmaya; çevre temizliğinden biyoçeşitliliği desteklemeye ve okul yenilemeye kadar pek çok çevre etkinliği düzenlenecek.

Seferberlik, Sabancı Topluluğu’nun faaliyet gösterdiği, Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli ve Mersin olmak üzere toplam 10 ilde gerçekleştirilecek.

29 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında, 13 gün boyunca, sahalarda olacak olan Sabancı Topluluğu gönüllüleri Ulu önder Atatürk’ü çalışarak anacak.

Topluluk seferberlikle son dönemde ülkemizde yaşanan çevre felaketlerinin yaralarının sarılmasına ve gönüllülük konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’ne ilişkin detaylar, Sabancı Topluluğu’nun kurulduğu Adana’da, Temmuz ayında ilk yangınların başladığı Kozan ilçesine bağlı Kızlarsekisi Köyü’nde Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper sözcülüğünde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Toplantı sonrası Cenk Alper, Sabancı Topluluk yöneticileri ve yüzlerce Sabancı Gönüllüsü’yle birlikte yangında kül olan yerleri yeniden yeşertmek için fidan dikti, toprak canlandırma çalışması yaptı. 

CENK ALPER: “İLK GÜNDEN BU YANA SAHADA, VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK”

Yaz aylarında yaşanan çevre felaketlerinin yaralarının sarılması için ilk günden bu yana sahada çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Cenk Alper, “Sabancı Topluluğu olarak kurulduğumuz günden itibaren hep sahada, hep insanımızın yanındaydık. Şimdi tüm çalışanlarımızla birlikte eş zamanlı olarak sahalardayız, bu topraklara sahip çıkıyoruz. Hacı Ömer Sabancı’nın bundan 96 yıl önce, bu Topluluğun tohumlarını atarken söylediği gibi; ‘Bu topraklardan kazandığımızı bu toprakların insanıyla paylaşmak’ en büyük ilkemiz, önceliğimiz” dedi.  

Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’inci yıl dönümünde böyle bir projeyi hayata geçirmekten dolayı büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Cenk Alper, “Bu sene Cumhuriyet’i kutlamak için elimize bayrağımızın yanı sıra, kazma, kürek, kovan ve fidan da alıyoruz. Tüm Sabancı Gönüllüleri olarak 29 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında sahada olacağız. Bu seferberliğin; Cumhuriyet’i kutlamanın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını, emanetini yüceltmenin en iyi yolu olacağını düşündük. Çünkü biliyoruz ki; Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet, çağdaşlaşma yolculuğundan şaşmamaktır. Cumhuriyet, bu toprakların kıymetini bilmektir. Bu memleketteki her bir ağaca, her bir damla suya, havasına sahip çıkmaktır. Varlığını bu topraklara borçlu olmaktır. 10 Kasım’da da seferberlik boyunca yaptığımız tüm gönüllü çalışmalarımızı Ata’mıza armağan ederek, O’nu tam da istediği gibi, çok çalışarak anacağız” şeklinde konuştu.

İyilik yapmanın, iyiliği yaymanın, gönüllü olmanın, Sabancı Topluluğu açısından önemine değinen Cenk Alper şunları söyledi: 

Topluluk çalışanlarımızın, Sabancı Gönüllülerimizin yüzlerinden, bu seferberliği ne kadar sahiplendiklerini, anlamını ne kadar içselleştirdiklerini büyük bir mutlulukla görüyorum. Onlar iyiliği yaydıkça, gücümüz, başarma azmimiz daha da artıyor. Bu topraklarla özdeşleşmiş, değerli ustamız Yaşar Kemal’in dediği gibi: “İnsan dünyada yüreği kadar yer kaplar…” Sabancı Gönüllülerimiz, bizlere bu sözün değerini her fırsatta hatırlatıyor.

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sakıp ağa29 Ekim 2021 16:39

    son yillardakı itibar kaybı bu hamlelerle kurtulurmu....

  • manyak herif29 Ekim 2021 12:02

    türkiyenin bugünlere gelmesinde koçholding ve sabancı holdingin çok büyük emekleri vardır.hiçbir hükümet bunların yaptığı kadar yapamamışdır.o yüzden her hükümet kuruluşunda hangi kanattan olursa olsun koç holding ve sabancı holdingden en az  1  bakanlık verilmesi icab eder.çünkü adamlar işi biliyor.işi ehline vermek asıldır.

  • mali29 Ekim 2021 09:55

    Öğrenciler yurt bulamazken, Sabancı'nın öğrenci yurtlarını bile yaptırması benim için Sabancı'ya saygı ve teşekkür için fazlasıyla yeterlidir. 

  • Agah var28 Ekim 2021 23:13

    Hayret sabancı 20 yıldır neredeydi

  • Can mexa29 Ekim 2021 07:29

    Bir yerlerden tiyo gelmiştir.

  • Erol g.28 Ekim 2021 22:48

    DOĞADA YAŞAYON HAYVANLARIN YİYECEĞİ MEYVE AĞACLARI DİKİLMELİ EKİNLRR EKİLMELİ BÖYLECE ONLARIN ŞEHİRLERİN ÇÖP BIDONLARINDA YİYECEK ARAMALARINA GEREK KALMAZ İNSANLARA SALDIRMALARI DA ÖNLENMİŞ OLUR-ESKİDEN ARİF KIŞİLER 3 AĞAÇ DİKTİKLERİNDE BİRİNİN MEYVESİNİN KENDİ HAKLARI SAYAR DİGERLERİNİ DE YOKSULLARIN VE HAYVANLARIN HAKLARI SAYARLARMIŞ

  • Atakan28 Ekim 2021 21:00

    Allah Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletini korusun

  • Mucise Reis ;)28 Ekim 2021 20:45

    19 yıl önce iyidiniz. ne oldu ? keskin  U dönüşü : )) ... Biz hep olduğumuz gibi olmaya devam ediyoruz. Atatürk e saygısı olmayanın, cümlelerini dahi muhattap almıyoruz. Atatürk hakkında küfürler edenlerin muhabbeti se cümlelerini açıklamalarını söylemlerini, hiç bir şeylerini dikkate almıyoruz... :D saygı göstermeyen bizden asla saygı ve sevgi beklemesin. Açık açık bunu dedik. Söyledik.  söylemeyede devam edeceğiz. Bu ülke asla sahipsiz değil.

  • RAMO CANCAN28 Ekim 2021 20:05

    Aynı dik duruşu chp den tezkere de bekler idik o da sonunda yanlış kuyuya düşerek bizleri şaşırtmadı.

  • Mucise Reis ;)28 Ekim 2021 20:48

    Tezkere ye bende karşıyım. Sadece tek tezkereye razıyım. 1 mehmetçik can güvenliği için gerekirse, dünyanın herhangi bir noktasına uçaklar, helikopterler, ihalar, sihalar, ordumuz gerektiğinde hareket edebilir derse EVET..... ama, TEZKERE İÇİNE ek maddeler ekleyip, GAVURUN ASKERİ  Türkiye ye gelebilir, Türkiye de konuşanabilir, herhangi bir yabancı asker silahı ile ülkemizde üslerde belirttiğim noktalarda  konuşlanabilir, süresini keyfim belirler vb. ekli  maddesi varsa HAYIR.... oku, anla, google araştır. dünyadan haberiniz yok. :D 

  • Volkan28 Ekim 2021 19:26

    Çimsa Afyon ve Çimsa Eskişehir de var onlar es geçilmiş. ayrıca Akbank, Aksigorta tüm Türkiye'ye yayılmış. SAHOL eski zirvesini geçti gibi, artık yukarı hamle bekliyorum. Aile içinden biri SAHOL hisselerini toparlar ise de çok şaşırmam, operasyona müsait, belki de hisseleri baskılayan biri var takoz olmayı bırakması gerekir.

  • Volkan28 Ekim 2021 21:31

    Sayın Tamiz Kartalgöz'e: İnşaallah yukarı yapar ve değerini bulur. Yeni teknoloji fabrika faaliyete geçti, eski arsasını satabilir, çİmento sektöründe satın alma ve birleşmeler olabilir. Öte yandan lütfen borsadaki paramızı tek bir hisseye bağlamayıp 4-5 hisse de değişik sektörlerde sepet yapalım 6 ay da bir fiyata bakalım ve hep hisse düşerse sevinecek pozisyonda olalım ve nakit de olsun. Kısa vadede Al-Sat yaparak para kazanmak en tecrübelinin bile artık yapamadığı bir şey robotlar ve büyük spekülatörler var, vatandaşın sabırının bittiği yerde onlar devreye giriyor.

  • TAMİZ KARTALGÖZ28 Ekim 2021 20:06

    Afyonu bir sene önce aldık 5 TL den hala olara dahi gelemedi.

  • Küçük yatırımcı 28 Ekim 2021 18:52

    Bu topraklardan kazandığınızı bu toprakların insanı ile paylaşın. afyon çimento daki size güvenen küçük yatırımcı bu toprakların insanlarıyla da paylaşıp hissenize sahip çıkmanızı bekliyoruz.