E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan çekilen yabancıların zararı 107 milyar doları geçti---

Rusya'dan çekilen yabancıların zararı 107 milyar doları geçti

Rusya'dan çekilen yabancıların zararı 107 milyar doları geçti
29 Mart 2024 - 07:23 borsagundem.com

Savaşın patlak vermesi ve Rusya'ya yönelik uygulanan bir dizi yaptırımlar sonucu ülkeden ayrılan yabancı şirketlerin zararı 107 milyar doları aştı.

Rusya pazarından çekilen yabancı şirketlerin kaybı 107 milyar doları aştı. Reuters ajansı ilgili haberini söz konusu şirketlerin açıkladıkları yıl sonu raporlarına dayandırdı. Haberde operasyonel zararlar ve elde edilemeyen kârlar "kayıp" olarak nitelendirildi.

Ajans 2023 ağustosundan bu yana söz konusu zararların üçte bir oranında arttığını da yazdı. Sadece Shell, HSBC, Polymetal International ve Yandex NV'nin 10 milyar dolarlık varlık satışı ilan ettiği belirtiliyor. Bu satışlarda indirim oranı ise yüzde 90'ı buluyor.

Geçtiğimiz hafta Danone da varlık satışı için hükümetten beklenen iznin alındığını, ancak anlaşmadan 1,2 milyar euro zarar ettiklerini açıklamıştı.

Yale İşletme Okulu'nun araştırmasına göre 2022 şubat ayından bu yana Rusya pazarından çıkan yabancı şirket sayısı 1000 civarında.

Japonya meclisi 2024 mali yılı için 112,5 trilyon yenlik bütçeyi onayladı

 

Fed: Faiz indirimini ertelemek uygun olacak

 

Avrupa Merkez Bankası Villeroy'dan faiz indirimi mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)