E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'da sermaye kontrolü olacak mı?---

Rusya'da sermaye kontrolü olacak mı?

Rusya'da sermaye kontrolü olacak mı?
17 Ağustos 2023 - 12:35 borsagundem.com

Rusya'da şu an için sermaye kontrollerinin sıkılaştırılmayacağı, döviz ile ilgili kısıtlamalar getirmek yerine ihracatçıların izleneceği belirtildi.

Rus yetkililer, ihracatçılarla döviz gelirlerinin daha büyük bir bölümünü satmaları konusunda varılan gayrı resmi bir anlaşmanın ardından, şu an için sermaye kontrollerini sıkılaştırmama kararı aldılar.

Vedomosti gazetesinin haberine göre Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina ve Maliye Bakanı Anton Siluanov'un da katıldığı bir toplantıda olası tedbirleri görüşüldü. Gazetenin ismini vermediği kaynakların aktardıkları bilgilere göre yetkililer döviz gelirlerinin satışına daha sıkı kısıtlamalar getirmek yerine şimdilik ihracatçıları izlemeyi tercih ettiler.

Vedomosti, ihracatçı şirketlerle yapılan gayrı resmi anlaşmanın öncelikle enerji dışı üreticiler için geçerli olduğunu, çünkü petrol firmalarının zaten  gelirlerinin yarısına eşdeğer vergi ödediğini yazdı.

Rusya'da sermaye kontrolü gelebilir

 

Moody's'ten Rusya'ya sermaye kontrolü uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)