E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Ukrayna'da iş merkezini vurdu---

Rusya, Ukrayna'da iş merkezini vurdu

Rusya, Ukrayna'da iş merkezini vurdu
14 Temmuz 2022 - 16:39 borsagundem.com

Rus güçlerinin, Ukrayna’nın Vinnitsya kentine düzenledikleri roket saldırısı sonucu ilk belirlemeler göre en az 3'ü çocuk 20 kişi hayatını kaybetti.

Rusya, Ukrayna'da sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor. Rus ordusu bu kez Vinnytsia kentindeki bir iş merkezini 3 füzeyle vurdu.

Rusya'nın saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti, 50'den fazla yaralı olduğu belirtiliyor.

3'ü çocuk 20 kişi öldü

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko yaptığı açıklamada, saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 3’ü çocuk olmak üzere 20’ye yükseldiğini belirtti.

Tymoshenko açıklamasında saldırının, Karadeniz’de yer alan Rus ordusuna ait bir denizaltından fırlatılan Kalibr seyir füzeleri ile gerçekleştirildiğini duyurdu.

Öte yandan, Ukrayna Hava Savunma Kuvvetleri’nin Vinnytsia bölgesinde 4 seyir füzesi düşürdüğü öğrenildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de saldırının hemen sonrasına ait olay yerinden çekilmiş bir video paylaştı.

Zelenski: Vinnitsya’da roket saldırısı düzenlendi

 

Zelenskiy: Türkiye'ye minnettarım

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKUŞ15 Temmuz 2022 15:26

    Az kalsın meral akşener denilen siyasetci de bizi rusya ile takacak idi.rusya ya ambargo koyalım, çin ilişkileri keselim diyen birisinden bu ülkeye ne fayda olabilir ki.yani abd nin dostları olduğunun açık açık bir örneğidir.bugün ülkemizdeki tüm ağır sanayi rusya yapmıştır.ve yapmaktadır hala.çin otomotiv sanayimizin ana kalbi olan batarya ülkemizde üretecektir.cep telefonlarını üretmeye başladılar bundan sonra arkası da gelecektir.

  • ALİ HAYDAR KIZILBÖLÜK15 Temmuz 2022 11:01

    Seçerseniz komedyeni başınız beladan kurtulmaz.seçerseniz 7 masayı bizim de başımıza abd aynı çorapları örecektir.kısacası bu.

  • KILIÇ14 Temmuz 2022 17:59

    işinde aşında olan insanların ölümü dünya için utanç verici olmalı ama dünyada insanlarda duygu kalmamış rusya agır bedel ödemeli.

  • VATANDAS14 Temmuz 2022 17:42

    hahaha ne garip ya ana akimmasal medyasi bu tur haberler yaparken yasaklanan haber siteleri ise buralarin silah depolari olarak kullanildigini gosteriyor....sizce hangisi kendini satmis haberciligi yapiyor?:) hic kimseye cehennem kendi emeginin karsligi olmaksizin verilmeyecek...

  • HAKUKUKUTİKU15 Temmuz 2022 00:05

    isterse testere fabrikası ıolsun amdem bu dilden anlıyon. o bina silah deposu olarak uluslarası alanda v.s tespit li değil dolayısı ile tespit eidlene dek  sivil ticarethane sayılır vurmadan göstemriş mi ne yerler olduğunu v.s. ayrıca maksat silah deposunu vurmak ise ölen 29 sivil neden öldü bunlarda askerdi heralde.. sivil yerlerde savaş yapılır,silah depolanır, bina vurulur hangi savaş kanununda var ayrıca.  güleceğine gelecğei şekille. boş gülen bi sürü va rher yerde.