E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya, tahıl üretiminde büyük başarıya ulaştı!---

Rusya, tahıl üretiminde büyük başarıya ulaştı!

Rusya, tahıl üretiminde büyük başarıya ulaştı!
08 Kasım 2023 - 13:57 borsagundem.com

Rusya Tarım Bakanlığı Birinci Bakan Yardımcısı Oksana Lut, "Sibirya Tarım Haftası" kapsamında Novosibirsk'te yaptığı açıklamada, ülke genelinde bu sezon 147 milyon ton tahıl hasat edildiğini duyurdu.

Rusya Tarım Bakanlığı Birinci Bakan Yardımcısı Oksana Lut, Rus tarımcıların şu ana kadar 147 milyon ton tahıl hasat ettiğini ve içinde bulunduğumuz sezonda tahıl ihracatı potansiyelinin 65 milyon ton olduğunu söyledi.

Lut, “Dün itibariyle, yeni bölgeleri de hesaba katarak 147 milyon ton tahıl hasat ettik ve hasat beklentileri göz önüne alındığında, yıl sonuna kadar bir şeylerin hasat edilmeyeceği açık… İlkbaharda hasat edeceğiz. Durum normal” diye konuştu.

Lut, planlanan hasat hacimleri dikkate alındığında Rusya’nın mevcut tahıl ihracat sezonundaki potansiyelinin 65 milyon ton olduğunu kaydetti.

Bakan Yardımcısı, “Gelecek yılın kotasını şimdiden belirledik (15 Şubat’tan itibaren her zaman olduğu gibi ihracat kotasını belirliyoruz), yeni bölgelerin sahip olduğu tercihleri ​​de hesaba katarak 24 milyon ton olacak. Yani, teknik olarak ihraç edebilirsek, genel olarak 65 milyon ton. Şu ana kadar bunun için tüm olanaklara sahibiz” dedi.

Tarım Bakan Yardımcısı, planların uygulanmasında iç ve dış zorlukların bulunduğunu kaydetti.

Oksana Lut, “Daha az dış zorlukla karşılaşıyoruz. Herkesin bildiği iç zorluklarımız var, demiryolu ile ilgili zorluklar. Muhtemelen günlük olarak çözdüğümüz ana zorluğumuz bu ama yine de çözülüyor. Ayrıca Vysotsk’ta (Leningrad Bölgesi) bir liman açtık, bu da nakliye hacmini arttıracak. Vysotsk limanını Sibirya’dan tahıl ihraç etmek için de yönlendirdik, tarihsel olarak güneye giden akışlardan kaçınmak çok önemli, sırasıyla oraya gitmeliler, Sibirya Vysotsk’a, Baltık’a odaklanacak ve Çin açıldığında Trans-Baykal Bölgesi’nden geçip Çin’e tedarik sağlayacağız. Ama genel olarak bu sezon için 65 milyon tonluk bir potansiyelimiz var” dedi. (gazetemru)

AB tahıl üretimine kuraklık darbesi

 

Zelenskiy'den İsrail'in saldırılarına ilişkin açıklama: Suçlanması gereken Rusya ve İran

 

Rusya'dan ABD'ye nükleer kapasiteli F35 uyarısı

 

Rusya'nın petrol ihracatı 300 bin varilden fazla azalabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi08 Kasım 2023 14:40

    Adamlar savaşta iken tarımda rekor kırıyorlar. Biz de ise çiftçi tarlasını boş bırakıyor dışarıdan tarım ürünü alıyoruz , iyi mi . İhracat yapacağız ,ara malını ithal ediyoruz. Her iki halde de paramız dışarı. Ondan sonra da döviz yok , kasa boş , %10 dolar faiziyle para arıyoruz.....

  • Hım08 Kasım 2023 18:50

    Adamlarda dünyanın en verimli arazileri sibiryada bile buğday ekebiliyorsun rusyada topraktan bol ne türkiyenin 23 katı büyüklüğünde