E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya petrol ihracatı kesintilerini artırıyor---

Rusya petrol ihracatı kesintilerini artırıyor

Rusya petrol ihracatı kesintilerini artırıyor
17 Aralık 2023 - 22:07 borsagundem.com

Rusya, OPEC Plus anlaşması kapsamında Aralık ayında petrol ihracatı kesintilerini artıracağını açıkladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya’nın OPEC Plus anlaşması kapsamında Aralık ayında petrol ihracatı kesintilerini artıracağını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin ise, Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği ile Rus tarım ürünleri ve gübrelerinin küresel pazara tedarikine ilişkin mutabakatın uygulanma şeklinden memnun olmadığını dile getirdi.

Verşinin, “Rusya-BM mutabakatının uygulanmasından memnun olamayız çünkü spesifik bir sonuca ulaşılamadı. Ancak tarım ve gübre ihracatının yaptırımlara tabi olmadığı yönündeki açıklamalara rağmen aynı zorluklarla karşı karşıyayız” dedi.

Gazprom, Çin’e gaz tedarikinde yeni bir günlük rekor kırdı

Öte yandan, Rus Gazprom şirketinden yapılan açıklamada, 16 Aralık’ta Sibirya Enerji Boru Hattı aracılığıyla Çin’e günlük gaz tedarikinde yeni bir tarihi rekora ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, “16 Aralık’ta, Çin’in Sibirya Gaz Boru Hattı yoluyla Rus gazını tedarik etme talebi bir kez daha günlük sözleşme yükümlülüklerini aştı. Gazprom gerekli tüm miktarları teslim ederek Çin’e günlük gaz tedarikinde yeni bir tarihi rekor kırdı” denildi.

Şirket, gaz tedarikinin Gazprom ile CNPC (Çin Ulusal Petrol Şirketi) arasında gaz alım satımına ilişkin uzun vadeli ikili bir anlaşma kapsamında sağlandığını da ekledi.

OPEC'in petrol üretimi kasımda azaldı

 

Petrolde OPEC+ yükselişi

 

OPEC+'dan üretim açıklaması

 

"Brezilya'nın katılımı OPEC+'yı güçlendirecek"

 

Rusya petrol ihracatına yönelik vergiyi artırdı

 

Rusya petrol ihracatında gönüllü kısıntıyı uzattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)