E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Kuzey Akım 1'in geleceği yaptırımlara bağlı---

Rusya: Kuzey Akım 1'in geleceği yaptırımlara bağlı

Rusya: Kuzey Akım 1'in geleceği yaptırımlara bağlı
14 Temmuz 2022 - 14:54 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Kuzey Akım 1 doğalgaz boru hattının Almanya'ya geleceğinin Avrupa'daki gaz talebine ve Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarına bağlı olacağını bildirdi.

Rusya'dan Almanya'ya uzanan boru hattı, 21 Temmuz'a kadar yıllık bakımdan geçiyor, ancak Avrupa hükümetleri, Moskova'nın Avrupa gaz arzını kısıtlamak için bunu uzatabileceğinden ve kış için depo oluşturma planlarını bozabileceğinden endişe ediyor.

Kremlin kontrolündeki enerji devi Gazprom dün yaptığı açıklamada, şirkete yaptırım uygulayan Kanada'dan bir türbinin dönüşü konusundaki şüpheler nedeniyle Kuzey Akımı1'in kritik bir bölümünün güvenli çalışmasını garanti edemediğini bildirdi.

Kanada hafta sonu, Kuzey Akımı 1'in Rusya'daki Portovaya kompresör istasyonu için türbinin geri dönüşüne izin verdiğini bildirdi.

Zakharova, "Gaz boru hattının gelecekteki çalışmaları söz konusu olduğunda, gaz talebi ve Kanada'daki türbinlerde olduğu gibi gayri meşru yaptırımlar konusunda ortaklarımıza çok şey bağlı olacak." dedi.

Zakharova, boru hattının bakımı konusunda tüketicilerle önceden anlaşmaya varıldığını belirtti.

Gazprom'dan İtalyan ENI'ye gaz tedarikinde yeni kesinti

 

Rusya, petrolde tavan fiyat konusunda uyardı

 

Almanya, Rusya'dan kömür ve petrol alımını durduracak

 

Rusya gazı kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)