E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya, petrolde tavan fiyat konusunda uyardı---

Rusya, petrolde tavan fiyat konusunda uyardı

Rusya, petrolde tavan fiyat konusunda uyardı
13 Temmuz 2022 - 11:05 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Biriçevskiy, petrol konusunda tavan fiyat belirlenmesinin enerji krizini tırmandıracağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşbirliği Departmanı Başkanı Dmitriy Biriçevskiy, dostane olmayan ülkelerin Rus petrolüne yönelik bir tavan fiyat getirmesi olasılığının enerji krizini tırmandırmandırmaktan başka bir şeye yaramayacağını söyledi.

Sputnik’e konuşan Biriçevskiy, “Teorik açıdan Batılı ülkeler, Rusya'dan açık deniz petrol sevkiyatıyla ilgili finansal, lojistik ve sigorta hizmetleri sağlayan şirketlere baskı uygulayarak tavan fiyat getirmeye çalışabilirler” dedi.

Biriçevskiy, Rusya’nın pazar prensiplerine sadık kalıp satın almaya hazır olan ülkelere sevkiyatlarını sürdürmeye hazır olduğunu kaydetti.

‘Batı ile her türlü senaryoya hazırız’

Biriçevskiy, Batı ile ilişkilerde Moskova’nın olayların her türlü gidişatına hazır olduklarını, ancak yine de en kötüsünden kaçındıklarını da sözlerine ekledi.

Almanya, Rusya'dan kömür ve petrol alımını durduracak

 

Rusya gazı kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramses13 Temmuz 2022 11:56

    Ruslar zulümle kurdukları imparatorluklarını batıya karşı koruma ve kurtarma çabasında ancak asıl tehlike doğusundan sinsice geliyor. Türkiyeyi yanına alıp, Türk cumhuriyetleri, Ukrayna, İran, Pakistan,  Gürcistan, Ermenistan, Afganistan ve içindeki müslümanlar ve diğer etniklerle yapacağı güçlü  yapıcı bir işbirliği ve geniş coğrafyadaki 600-700 milyonluk ittifak belki doğu ejderhasına ve batıya karşı kendini koruyabilirdi ancak kafası  önceki yüzyıl stalinist tekniklerle farklı çalışıyor, hala nasıl bölerim, nasıl yıkarım, nasıl toprak kazanırım, nasıl ezerim derdinde. Bu kafa ona ve bölgeye çok şey kaybettiririr boşluğu ejderha doldurur ve toprak dahil çok şey kazanır.

  • Mucise Reis : )13 Temmuz 2022 11:20

    Avrupa düşman gördüğü Rusya hakkında birşey fak etti. Ya bu Ruslar gemiler ile kıtalar arası petrol gaz vb enerjı taşıyor... Bu alanda para kazandığı sürece maliyetleri düşürecek sistemler, gelişimler ve  büyük fiolalar kurarak deniz ylu ile alternatif farklı çin, hindistan k.kore vb akla gelen diğer milletlere bol bol enerjı sataşı yaparak inanılmaz başarılar elde edip gelecek yıllarda avrupasız pazarlara dahi ulaşabilir deniyor... ABD zaten antartikadaki geleceği gördü nato güçlerini oralara kadar çekecek belliki malum orada buzullar var. ciddi yer altı kaynakları mevcut. tartışmaları araziler arsalar var... yani uzun vade adımların rusyada farkında. Zorukları aşmamsı pazarınındaralması demek. Ruslar savaşda, ekonomileri enerjı ile ayakta. şuan TABAN fiyat alış yaparım diyen avrupada rusyada güç kaybı yaşar ise ABd buralarda askeri daha iyi tutunur. zorda kalan borç alır abd askeri alır