E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya felaketi yaşıyor: OHAL ilan edildi---

Rusya felaketi yaşıyor: OHAL ilan edildi

Rusya felaketi yaşıyor: OHAL ilan edildi
02 Mayıs 2022 - 19:05 borsagundem.com

Ukrayna ile savaşan Rusya felaketi yaşıyor. Ülkenin Sibirya bölgesindeki Krasnoyarsk'ın kırsal alanlarında çıkan orman yangınları her geçen saat büyüyor. 250 hektarlık alana yayılan yangın nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi

Rusya’nın Sibirya ve Uzak Doğu bölgelerinde geçtiğimiz aylarda başlayan lokal yangınlara itfaiye ekipleri müdahale etmeye çalışırken, Krasnoyarsk bölgesindeki yangınlar kontrol edilemez hale geldi.

250 HEKTARLIK ALANA YAYILDI

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı kırsal bölgelerdeki orman yangınlarının büyüdüğünü duyurarak, “Bugün, Krasnoyarsk bölgesindeki Minusinsk kentindeki orman yangınları Znamenka, Ozero Tagarskoye ve Lugavskoye köylerinin yerleşim alanlarına yayıldı. Şu ana kadar ölü ve yaralı kaydedilmedi. Ön bilgilere göre orman yangınları 250 hektarlık alana yayıldı. Yangını söndürmek için Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı 235 personel 61 teçhizat ile görev yapıyor” açıklamasında bulundu.

OHAL İLAN EDİLDİ

Açıklamanın devamında Minusinsk kentinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiği bildirilerek, “Minusinsk, Ozera Tagarskoye ve Lugavskoye köylerindeki orman yangınları ile bağlantılı olarak Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Minusinsk bölge başkanlığı, olağanüstü hal uygulanması kararı aldı” ifadeleri kullanıldı.

TAHLİYELERE HAZIRLANIYOR

Minusinsk bölge idaresi tarafından yapılan bir başka açıklamada Minusinsk, Ozera Tagarskoye ve Lugavskoye köylerindeki sakinlerin tahliye edileceği ve bunun için tahliye otobüslerinin hazırlandığı belirtildi.

Köy sakinlerinin ise Selivanikha köyünde kurulacak olan geçici yaşam alanlarına aktarılacağı ifade edildi. Öte yandan, bölgedeki bazı evlerin alevlerin arasında kaldığı, otluk alanlarda da yangın çıktığı ve büyüyen alevlere helikopterler ile de müdahale edildiği öğrenildi.

AB: Rus gazına ruble ile ödeme yapılmadı

 

Zelenskiy: İşgalciler topraklarımızı terk edene kadar karşılık vereceğiz

 

Putin'e bir darbe daha! Rusya dokuzuncu generalini kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ03 Mayıs 2022 18:33

    keşke bu ormanları yanacağına rusların hepsi geberse çayır cayır yansa hiç üzülmez idim.

  • hım02 Mayıs 2022 23:48

    250  hektar ne ki sibirya ormanlaarrı. için sibirya ormanları. Taygaa binlerce kilometre krasnoyarsk denilen bölge 3 türkiye büyüklüğünde

  • baran02 Mayıs 2022 20:13

    Dünya nın en soğuk bölgelerinden birisi olmasına rağmen bu yangınlar nasıl çıkıyor!  Daha doğrusu bu yangınların kasıtlı çıkartıldığı çok açık.  

  • baran03 Mayıs 2022 12:55

    Şimdiye kadar Sibirya da yangın çıktığı görülmüş şey değil.  Akıllı ol.  Başka yerlerde de öyle!   Normalin çok ötesinde bu yangınlar.  İnsan nüfusunun  insan neslinin baş düşmanı şeytan ya da arkadaşları olan münafıklar bu işin başını çekiyor.  Bu yaz da bu ahlak yoksunu itler çok farklı işlerin aşağılık  zarar  verme ekibi başka planlar içinde olacak.

  • akıl03 Mayıs 2022 10:48

    hemen senaryoyu yazmışsın...