E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB: Rus gazına ruble ile ödeme yapılmadı---

AB: Rus gazına ruble ile ödeme yapılmadı

AB: Rus gazına ruble ile ödeme yapılmadı
02 Mayıs 2022 - 16:20 borsagundem.com

Rus gazına ruble ile ödeme tartışmaları devam ederken, Avrupa Birliği (AB) kanadından yeni bir açıklama geldi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, birliğe Rus gazına ruble ile ödeme yapılmadığını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson herhangi bir Avrupalı şirketin, Moskova yönetiminin gaz ödemelerinin ruble ile yapılması talebinin ardından, ruble ile ödeme yapıldığına ilişkin bir bilgi gelmediğini belirtti.

Simson açıklamayı Avrupa Birliği enerji bakanlarının toplantısı öncesinde yaptı.

Bloomberght' te yer alan habere göre, Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck konu hakkında, "Ödemeler euro olarak yapılacak ve ardından Gazprombank tarafından “K Hesabı” olarak adlandırılan hesaba aktarılacak. Bizim izlediğimiz yol bu, Avrupa'nın bize gösterdiği yol bu, yaptırımlarla uyumlu olan yol da bu" açıklamasında bulunmuştu.

Almanya Ekonomi Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Jens Südekum ise, teknik ödeme sürecinin tamamen Gazprom'da gerçekleşebileceğini savunarak “Uniper, her zamanki gibi euro olarak ödeme yapar. Gazprombank'a bunları mevcut kur üzerinden rubleye çevirmesi ve yine Gazprombank'ın elinde bulunan yeni bir ruble hesabına yatırması talimatını verir. Böylece tüm taraflar istediğini alır. Uniper eskisi gibi euro ödemiş, Gazprom da ruble almış olduğunu iddia edebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Gazprom'un doğalgaz ihracatı ve üretiminde düşüş

 

Putin'in doğalgaz satrancı: Avrupa devlerinin gazını keser mi?

 

AB ülkelerinden gaz akışı kesilen üyelere destek

 

Avusturya, Rusya'ya doğalgaz ödemesini ruble olarak yapacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)