E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporRusya Euro 2028'e talip oldu---

Rusya Euro 2028'e talip oldu

Rusya Euro 2028'e talip oldu
24 Mart 2022 - 09:29 borsagundem.com

UEFA, Rusya'nın tüm yaptırımlara rağmen Euro 2028 ve EURO 2032’ye ev sahipliği için aday olduğunu açıkladı.

UEFA, Ukrayna işgali nedeniyle yaptırım uygulanan Rusya’nın, Türkiye, İtalya, İngiltere ve İrlanda ile EURO 2028 ve EURO 2032’ye ev sahipliği yapmak için aday olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamalarda ev sahibi seçilen ülkenin Eylül ayında açıklanacağı belirtildi. Rusya ve Türkiye, 2028 ve 2032’ye ev sahipliği yapmak isterken İngiltere ve İrlanda EURO 2028’e, İtalya EURO 2032’ye, Almanya ise EURO 2024’e ev sahipliği yapmak istiyor.

FIFA ve UEFA, Rus kulüplerini ve milli takımlarının organizasyonlara katılımını askıya aldığını açıklamıştı. Rusya, FIFA ve UEFA’nın kararını Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşımıştı.

Şarku’l Avsat' ta yer alan habere göre, Rusya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sergei Anokhin, Match TV’ye yaptığı açıklamada Rusya’nın UEFA 2028 veya 2032’ye ev sahipliği yapmak için teklifte bulunacağını açıkladı.

Rusya, 2018 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmıştı. Final maçlarının oynandığı Moskova’daki Luzhniki Stadyumu’nda, geçtiğimiz hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla geniş katılımlı bir miting düzenlendi.

Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Alexander Dyukov, “EURO’ya ev sahipliği yapma fırsatını değerlendirmeliyiz. Dünya kupasında oynamak için statlarımızın altyapısını geliştirdik. Küçük bir ihtimal olduğunu biliyoruz ama bu fırsattan yararlanmalıyız. Ev sahipliği yapma teklifi ücretsiz, bu konuda hakkımız var” dedi.

TFF'den UEFA'ya EURO 2028 için resmi başvuru!

 

Morutan için şok hamle: 'UEFA'da dava ettim!'

 

UEFA'dan Rus kulüplere veto!

 

Belarus takımları, UEFA'da seyircisiz oynayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)