E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar Bitcoin’lerini gayrimenkule dönüştürüyor---

Ruslar Bitcoin’lerini gayrimenkule dönüştürüyor

Ruslar Bitcoin’lerini gayrimenkule dönüştürüyor
14 Mart 2022 - 07:55 borsagundem.com

Yaptırımdan kurtulmak isteyen Rus zenginler varlıklarını kriptoya çevirerek o ülkeye taşıdı. Şimdi de satarak nakde geçiyorlar.

Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle yaptırımlara maruz kalan oligarklar çıkış kripto paralarda buldu. Bankadaki paralarını Bitcoin borsalarına transfer eden Rus zenginler şimdide nakde geçmek için kripto paralarını satıyorlar. Rus zenginlerin talebiyle bir anda yüzde 10 yükselerek 42 bin doların üzerine çıkan Bitcoin ise son günlerde artan satışların etkisiyle yeniden 38 bin dolara geriledi.

İŞLEMLERİ BAE ÜZERİNDEN YAPIYORLAR
Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) kripto firmalarının yöneticileri ve finansal kaynaklar, Batı yaptırımlarından kaçan zengin Rusların güvenli bir sığınak aradığı için Birleşik Arap Emirlikleri’ne yöneldiğini açıkladı. Reuters’ın ulaştığı bazı kaynaklar kimi müşterilerin BAE’de gayrimenkul yatırımı yapmak için kripto para kullandığını, bazılarının da kripto paralarını nakde dönüştürmek ve başka yerlerde saklamak için oradaki firmaları kullanmak istediğini belirtti.

BAE çatışmada nispeten tarafsız bir duruş sergilediği için kısıtlamalardan kaçınanlar tarafından potansiyel bir alan olarak görülüyor. BAE, BM Güvenlik Konseyi'nin Rusya'yı kınama kararı almaya çalıştığı toplantıda da çekimser oy verdi. BAE'de iş kuran Rusların şu anda kendileri ve aileleri için vize alma hakkı bulunuyor. Vize kuruluşları ise başvuruların arttığını söylüyor.

Bir kripto firması, son 10 gün içinde İsviçreli komisyonculardan milyarlarca dolarlık Bitcoin’i tasfiye etmek isteyen çok sayıda soru aldığını belirtti. Firma Rus müşterilerin İsviçre’nin varlık dondurma kararı almasından korktuğunu belirtti. Ayrıca taleplerin hiçbirinin 2 milyar doların altında olmadığı belirtildi.

BAE’deki bir finans kaynağı da Rusların paralarını diğer alanlardan Körfez devletine sokmanın bir yolu olarak kripto kullandığını ve Dubai’de mülk satın aldığını doğruladı. Üç Batılı diplomat da son haftalarda servetleri için BAE’ye sığınan Rusların sayısının giderek artmasından daha fazla endişe duyduklarını söyledi.

Bazı uzmanlar, blok zinciri ile desteklenen kripto para işlemlerinin büyük ölçekli yaptırımlardan kaçınmayı zorlaştırdığını düşünüyor. ABD Hazinesi ise pazartesi günü yaptığı açıklamada, kripto kullanarak yaptırımları atlatmanın uygulanabilir olmadığını söyledi ve sektördeki şirketlere dikkatli olma çağrısında bulundu.

BAE GRİ LİSTEYE ALINABİLİR
Ayrıca Paris merkezli Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) Birleşik Arap Emirlikleri’ni yasadışı mali gelirlerle mücadelede bir ilerleme sağlamadığı için gri listeye alınacağını belirtmişti.

FATF'den 3 yetkili geçtiğimiz hafta BAE’nin gözden geçirme sürecinde yeterince iyi performans göstermediğini, bu nedenle daha fazla gözetim altında kalacağını bildirmişti.

Organizasyonun nihai karar için görüşmelerde bulunduğu, kararın bugün içerisinde belli olacağı belirtildi.
BAE ise karar sonrası açıklama yapacağını duyurdu. BAE’nin gri listeye alınması, finansal piyasaları büyüyen ve daha fazla yatırım çekmek için adımlar atan Suudi Arabistan'la rekabeti açısından zorlayıcı olabilir. BAE, ocak ayında kurum tarafından gri liste için izlemeye alınmıştı.

Rusya: Ekonomik darbeye karşı Çin'e güveniyoruz

 

Rusların hayatı altüst oldu

 

Rus Borsası gelecek hafta da kapalı

 

Goldman Sachs, Rusya'dan çıkma kararı aldı

 

Rusya'dan flaş karar: İhracat yasaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Mart 2022 11:40

    Türkiye ye gel. market aç. satıl olsun olmasın her gun gunluk 10 bin tl fatura fiş kes :D vergisini öde.. ne oldu ? ticaret yaptım.  sonra gunluk kesitğin ksdarını bankana git yatır. ne oldu ? ticari gelir oldu .D . ya hala kayıt dışı paralar kayıtlı paralar aklamalar ya geçin bu işleri... tarla al 5 bine. x den. git tarlam değerli benim de başkasına sat 25 bine. ne oldu 1 ayda 20 bin kazandın ... :D belgeli kazanç... yada seçimler geliyor hoop nereden buldun yok getir paranı yatır yüzde 2 vergi öde paran yasal olsun :D sonra derler neden Almanya değiliz, neden ABD değiliz. neden olasın ki ? durum ortada... Bu kadar örnek yeter. fazlası yazılmaz... Ama kayıtsız ekoniler malesef ülkeyi kemirmeye devam eder. Çözüm üreten ilgili kurumlar, denetimler yok. Denetleyende zaten yolunu bulur hep , bence..

  • vatandaş14 Mart 2022 09:55

    rica etsek cardona kullanabilirmisiniz fiyatı yerlerde sürünüyor da.

  • Bik14 Mart 2022 08:49

    BAE, kara para aklamada ve yaptırımları delme konusunda sabıkalı. Türkiye'nin gri listeye alındığını düşünürsek, BAE'nin de kara listeye alınması kaçınılmaz.

  • Bitcoin14 Mart 2022 08:27

    Bitcpin in Piyasalarda paranizi kolayca taşıma yolu oldugu ortada. Kaçakçılar, zenginler yada mafya parasini bu yöntemle rahatlikla parasini istediği ulkeye taşıyabiliyor demek ki. Onlar için çok güzel bir yöntem. Hiçbir takip yok, denetim yok. Rahatlikla parani ıstediğin yere gizlice götür. Bence bu sistem ülkeler için denetimi zorlaştırır