E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRus Borsası gelecek hafta da kapalı---

Rus Borsası gelecek hafta da kapalı

Rus Borsası gelecek hafta da kapalı
12 Mart 2022 - 20:42 borsagundem.com

24 Şubat’ta başlayan Ukrayna’nın işgali nedeniyle kapanan Moskova Borsası 14-18 Mart tarihleri arasında da kapalı kalacak.

Dünya Bankası verilerine göre, yaklaşık 1,5 trilyon dolar büyüklükle dünyanın en büyük 11’inci ekonomisi konumunda olan Rusya büyük bir çöküşün eşiğinde… Yaptırımlar sonrası finans sistemi altüst olurken borsalar günlerdir işleme açılamıyor. Moskova Borsası 28 Şubat'ta işleme kapatılmıştı.
Moskova Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamada, piyasalardaki işlemlere 14-18 Mart'ta da devam edilmeyeceği belirtildi.

Küresel piyasalar Fed'in kararlarına odaklandı

 Diğer taraftan Rus rublesi, Ukrayna işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana dolar karşısında yüzde 40’a yakın değer kaybederken, ülke ekonomisinde önemli yere sahip Sberbank ve Gazprom gibi şirketlerin hisse değerleri Ukrayna’daki operasyonun başlamasından bu yana yüzde 99 değer kaybederek adeta buharlaştı.

Bu dönemde öne çıkacak hisseler

Rusya Merkez Bankası, rubledeki değer kaybını frenleyebilmek için politika faiz oranını yüzde 9,5’ten 20’ye yükseltirken, uluslararası ticaretle uğraşan şirketlere de döviz gelirlerinin yüzde 80’ini yetkili bankalarda satma zorunluluğu getirilmişti.

Avrupa borsaları seyahat sektörü öncülüğünde yükseldi

 Rusya’da yıllık enflasyon yüzde 11’e yaklaşırken, haftalık enflasyon yüzde 2,2’ye çıkarak 2008’den bu yana yüksek artış olarak kayıtlara geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet14 Mart 2022 08:21

    Adamlar savaşa giriyor haftada enflasyonu %2 artıyor. Biz onu bir gün değil 1 saatte görüyoruz?

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ13 Mart 2022 21:37

    Borsa denilen şey işte böyle bir şey.........bir anda vezir yaptırır bir anda rezil hüsran ve iflas ettirir.rusya da trilyonlarca dolar kayıp yaşandığını düşünmekteyim.olan gariban halka olmuştur.

  • Ambargo ve küçülme 13 Mart 2022 16:19

    Şu zamanda Rus halkının yılbaşı oncesine göre zaten daha çok paraya ihtiyacı var. Çünkü ambargolar piyasada fiyatlari artırdı. Ayrıca borsa kapalı olunca bir panik havası da oluşmuştur. Hali hazirda piyasadan zamaninda çıkış yapamayan borsacilarda çıkabilir. Rus şirketlerinin gelirleri onumuzdeki aylarda ambargolar sebebi giderek düşecek ve bu yüzden piyasadan çıkmak isteyen yatırımcı her geçen gün artabilir. Şuan ki duruma bakarsak eriyen Rus borsası var olacak. Bu yuzden yatırımcı parasini başka yere aktarmak isteyecektir. Ben Rusya borsasinda giderek küçülen bir ivme olacağını düşünüyorum tabii ambargolar kalkarsa eğer durum tersine dönebilir

  • cevap13 Mart 2022 12:59

    rus borsasi acilirsa yuzde 20 deger kaybina uğrar...zaman icinde yuzde 200 dusus saglar.... yabanci parasi zaten ulkeden cikamayacagina gore 20 tl degerindeki hisse 0.50 kurus olmus (gazpro) ... hisselerde 100 tl olan hisse 10 tl seviyesine kadar duser en az 5 yil borsalari cop oldu gecmis olsun....

  • Yorum13 Mart 2022 12:37

    Ruble tepe taklak olur rubleyi erken elden çıkaran karlı olur bu ambargo lar en en en az 2 yıl sürer öyleyse ne olur siz düşünün hele birde savaş uzar veya Rusya kazanırsa siz o zaman ambargo ları görün

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Mart 2022 11:48

    acıldığı zaman en az % 50 kayıp verebilir.

  • E.g.12 Mart 2022 22:14

    ALIM SATIM ARASINDAKI FARKI %1 E İNDİRİP AÇMALILAR