E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRTÜK'ten Sevda Noyan kararı!---

RTÜK'ten Sevda Noyan kararı!

RTÜK'ten Sevda Noyan kararı!
22 Mayıs 2020 - 16:05 borsagundem.com

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ülke TV'de Sevda Noyan'ın "Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür" sözleri hakkında kararını verdi

RTÜK, Yazar Sevda Noyan'ın Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programında sarf ettiği "Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür" ifadelerini görüştü. 

İzleme ve Değerlendirme Dairesi uzmanının hazırladığı raporda, yayın yoluyla düşünceyi açıklama özgürlüğünün bulunduğu ancak bu hakkın hukuka aykırı nitelik taşımadan kullanılması gerekliliği vurgulandı.

RTÜK uzmanı, hazırladığı raporda "Görevlerinden biri de halkı bilgilendirmek olan yayın kuruluşlarının, yorum programlarında eleştirilere yer vermesi son derece doğaldır. Ancak, şüphesiz bu hak sınırsız değildir, yasa ve ahlak kuralları içerisinde ve özellikle kamuoyunun olumlu yönde oluşmasına ve toplumun daha ileriye götürülmesine yardım amacıyla yapılmalıdır" ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ifadelere de yer verilen raporda, “15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananların toplumsal hafızadaki izlerine bakmak ve o gecenin siyasi ve sosyolojik analizini yapmak sürecin doğru değerlendirilmesi açısından oldukça mühimdir. Bu minvalde 15 Temmuz’un Türkiye tarihi açısından önemi ve meydanların sosyolojisi çok iyi anlaşılıp analiz edilmelidir" denildi. 

'İfade özgürlüğünü aşan sözler'

Gerek televizyon yönetimi gerekse program sunucusunun bahse konu ifadeleri tasvip etmediklerini açıklamalarının ve kamuoyundan özür dilediklerinin hatırlatıldığı Ülke TV raporunda, yayında dile getirilen sözlerin ifade özgürlüğünü aştığı belirtildi.

Raporu ayrıntılarıyla ele alan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, müzakerelerin sonucunda yayıncı kuruluşa müeyyide uygulanmasına hükmetti.

Yayının, 6112 sayılı Kanunda yer alan "Yayın hizmetleri. toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz." hükmünü ihlal ettiği kanaatine varan Üst Kurul, Ülke TV hakkında 3 kez program durdurma cezası verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halime24 Mayıs 2020 17:34

    Merve kavakçı meclise geldiğinde şu kadına haddini bildirin diyen Ecevit,e bir şey soylemediniz, kadın sessiz sakin bir şekilde geldi yerine oturdu,ama kadına yapmadığınız zulüm kalmadı, şimdi demokratmi oldunuz,sizi takiyyeciler sizi

  • Halime24 Mayıs 2020 13:39

    Rütük bağımsız bir kurum değil sarayın Kurumu yandaş kurum başka kanallara günlerce kanal kapatma cezası verirken bu ülke denen sıfatsız kanala sadece yayın yasağı geliyor bu mu şimdi Adalet bu mu şimdi devletin Kurumu olmak alakası yok buna çift standart denir

  • Uzay24 Mayıs 2020 01:28

    Böyle boş insanlar için çene yormaya değmez.Bu Devlet bu Millet Allahın izniyle yüzyıllardır dimdik ayakta.Yılmaz yıkılmaz.

  • Günaydın 23 Mayıs 2020 17:26

    Suratında fer yok, ruhsuz meymenetsiz. Programın moderatorü için de aynı sıfatlar geçerli. Bu devran geçince kimlere yalakalık yapacaksınız.

  • Türkoğlutürk 23 Mayıs 2020 11:38

    Aynı cümleyi bir solcu söyleseydi şimdi hspisteydi. Ama yandaş olunca istediğini söyle istediğini yap. Dokunulmazsın. Tıpkı i. Melih gibi.

  • Anti noyan23 Mayıs 2020 09:28

    Elin yumruğunu yemiyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış.

  • Murat 23 Mayıs 2020 07:30

    Bunlar asalak tiplerdir kral kimse iktidar kimse onun yanında yer alırlar insan bir merak eder geçmişini kurcalar veya demezlermi sen ne ayaksın dün fetöcüydün bugün tayipcidin

  • Dönekler22 Mayıs 2020 23:15

    Bu fetö dönmeleri anca bol keseden konuşur. Sıkışınca bir tarafları hemen Atatürkçü oluverir

  • Ravza24 Mayıs 2020 13:36

    Atatürkçü insanlar hiçbir zaman din bezirganları ile oturup kalkmamıştır bunu iyi bilin

  • Ensar Efe 22 Mayıs 2020 20:25

    yiyorsa gel benide götür, sallamasını iyi biliyosun terbiyesiz kadın.

  • cCcihaD 25 Mayıs 2020 08:25

    onun sitesindeysen götürür git onun sitesine otur o gelir o dediği gün gelirse sitesinin dışında seni arayacak hali yok.

  • aliş22 Mayıs 2020 20:23

    iğrenç ve rezalet bir yaratık bu ,müslümanı müslümana karşı kışkırtıyor ,bunun yaptığını inanın kardinal yapmaz makaryos kılıklı pislik

  • Y y22 Mayıs 2020 19:13

    Ne yazıkki bu zihniyetten çok var ortalığı karıştırırlar sonrada dış güçlere bağlarlar merak ediyorum bu kadın bu konuşmadan sonra komşuların yüzüne nasıl bakacak acaba

  • fatih22 Mayıs 2020 18:49

    allahım çok çirkin yarabbim bizi affet ama içinin çirkinliği yüzüne yansımış. bu kadar mı olur ya...

  • vatandaş22 Mayıs 2020 16:42

    peki milleti yalan haberlerle ve kışkırtmayla  kamplaştırıp  bölmeye parçalamaya çalışarak ABD ve AB nin piyon tetikçiliğini yapan bu fetö artığına hiçmi ceza yok ,gece karşıma çıksa ödüm kopar tipe bak 

  • pala22 Mayıs 2020 16:11

    Türkiye bir hukuk devletidir ve suç işleyenlere gereken cezayı devlet verir. Kimsenin kendi kafasına göre silaha başvurma ve kan davası gütme gibi vahşi kabile davranışı göstermesine izin verilemez.

  • Kemalaydin24 Mayıs 2020 08:13

    Türkiye hukuk devleti öylemi sabah d Sabah ğüldürmeyin insanı