E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRobert Kiyosaki: Dünyanın en zengin ülkesi iflas etti---

Robert Kiyosaki: Dünyanın en zengin ülkesi iflas etti

Robert Kiyosaki: Dünyanın en zengin ülkesi iflas etti
30 Kasım 2023 - 17:29 borsagundem.com

Kişisel finans yazarı ve yatırımcı Robert Kiyosaki, ABD’nin borçlarının faizini ödeyemeyecek durumda olduğunu ve iflas ettiğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kişisel finans yazarı Robert Kiyosaki, "Dünyanın en zengin ülkesi iflas etti” diyerek, ABD’nin artık borçlarının faizini bile ödeyemeyecek durumda olduğunu söylüyor ve yatırımcıların kendilerini olası bir felaket senaryosundan nasıl koruyacağına dair ipuçları veriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ‘Zengin Baba Yoksul Baba’ isimli kişisel finans kitabının yazarı ve finans eğitimcisi Robert Kiyosaki, ‘Zengin Baba Radyo Programı’nda, ABD’nin mali sağlığıyla ilgili ciddi endişelerini dile getiriyor. “Amerika artık iflas etmiştir” diyen Kiyosaki, “Cevaplamak istediğim soru, bir zamanlar dünyanın en zengin ülkesi olduğu söylenen ABD’nin şimdi nasıl iflas ettiğidir” diye ekliyor.

ABD iflas mı etti?

Benzinga’dan Kevin Vandenboss’un haberine göre, ABD yasal olarak iflasını ilan etmemiş olsa da Kiyosaki'nin görüşü, ülkenin giderek kötüleşen borç krizinin altını çiziyor. 24 Kasım itibarıyla ABD'nin ulusal borcu 33,8 trilyon dolara ulaşmış durumda. Konuk konuşmacı Republic Monetary Exchange CEO'su Jim Clark, önceki mali yıllara ait temettüler de dahil olmak üzere gerçek yükümlülüklerin 200 trilyon dolara kadar çıkabileceğini vurguluyor.

2023 mali yılında bu borcun faiz ödemeleri 659 milyar dolara kadar yükseldi. Bu, bir önceki yıla göre, yüzde 39 artışla 2020 mali yılındaki tutarın neredeyse iki katına karşılık geliyor. Peki ünlü yazar Kiyosaki, servetini nasıl koruyor? Fiziksel varlıklara güçlü bir şekilde inanan Kiyosaki’nin iki favori yatırım aracı bulunuyor.

Altın ve gümüş

Amerika'nın mali sıkıntılarının 1971'de altın standardının terk edilmesiyle başladığına inanan Kiyosaki, altın ve gümüşe yatırım yapılmasını savunuyor. Kiyosaki, değerli metalleri enflasyona ve para birimindeki devalüasyona karşı koruma olarak görüyor.

Gümüşe yönelik endüstriyel talebin artması ve altın ve gümüş fiyatlarının tarihin en yüksek seviyelerine kıyasla düşük seyretmesi, onları Kiyosaki için özellikle çekici kılıyor. Ayrıca Kiyosaki, diğer birçok yatırım aracının aksine fiziki altın ve gümüşün karşı taraf riski taşımamasının da oldukça önemli olduğunun altını çiziyor.

Emlak

Kiyosaki, değerli metallerin ötesinde gayrimenkul yatırımının da büyük bir savunucusu. Yakın zamanda 15.000 konuta sahip olduğunu iddia eden Kiyosaki, bunu, enflasyona karşı etkili bir korunma aracı olarak kullandığını belirtiyor.

St. Louis Merkez Bankası'ndan alınan geçmiş veriler, tüketici fiyat endeksinin 1963'ten bu yana yüzde 896 oranında arttığını, evlerin ortalama satış fiyatının ise yüzde 2.353,93 ve kiranın da yüzde 892 oranında arttığını gösteriyor. Bu da gayrimenkulün enflasyona ayak uydurabildiği gibi onu aşabileceğini de gösteriyor.

Kiyosaki'nin stratejisi, kısmi gayrimenkul yatırımı yoluyla ortalama yatırımcılara sunulan fırsatlarla uyumlu seyrediyor. Bu yaklaşım, bireylerin gelir getirici mülklerin hisselerine 100 ABD Doları kadar düşük bir tutarda yatırım yapmalarına olanak tanıyarak yüksek maliyetler ve kredi gereklilikleri gibi geleneksel engeller olmadan kira gelirinden ve uzun vadeli değer kazanımlarından faydalanmalarına olanak tanıyor.

Robert Kiyosaki: Nakit hala çöp

 

Kiyosaki: Buffett ve Burry borsada çöküş bekliyor

 

Kiyosaki’nin bu kehaneti de gerçekleşecek mi?

 

Kiyosaki: Küresel ekonomi dev bir balon

 

Kiyosaki: Dolara güven sıfırlanacak, Bitcoin 500 bin dolar olacak

 

Citi: ABD borç riski yatırımcılar için 'hayatın gerçeği' olacak

 

ABD 33 trilyon dolarlık borç batağından çıkamayabilir

 

Jefferies: 33 trilyon dolarlık borç Bitcoin fiyatını uçurabilir

 

Kurumsal Amerika aşırı borçlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ANTALYA'LI.02 Aralık 2023 01:35

    ALLAH abd ve Avrupa sömürge devletlerini sömürdükleri Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden daha beter etsin.Dünya düzenini bozanlar bunlar.

  • mehmet01 Aralık 2023 22:59

    abd kaos tan besleniyor... merak etmeyin illa ki, bişeyler bulur...

  • Çakır 01 Aralık 2023 21:55

    ABD büyük sıfırlama yapacak diyen bı dunya araştırmacı yazar gazeteci var haklı çıkacaklar

  • Tufan01 Aralık 2023 17:18

    Asıl soru ise borcunu ödemek için kimden borç aldığı? FED'e olan borcunu ödemek için FED'den borç alıyor. Artık bu kısır döngüden çıkma şansı yok illaki 10-20 seneye patlayacak artık uzatmaları oynuyorlar.

  • Esnaf 01 Aralık 2023 15:18

    Türkiye deki dolar stokçuları düşünsün. Ellerinden patlarsa O dolarlak. Ne yapacaklarını merak ediyorum.

  • Glc01 Aralık 2023 12:11

    Abd iflas etmez mızıkçılık yapar oyun bozar savaş çıkarır

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL01 Aralık 2023 11:07

    Dünya da hiç bir varlık hiç bir güç sonduza kadar var olamaz bu yüce ALLAH ın yaradılış kanunlarına aykırıdır.Birgün ABD de batacak ve dünya nın tek hakimi müslümanlar yine olacaktır.

  • azmi01 Aralık 2023 14:21

    Neyle ve nasıl ? Bitmek üzere olan fosil yakıtla mı..

  • Vanlı hekim 30 Kasım 2023 21:49

    inşallah ABD.iflas eder hem dünya hemde müslümanlar rahat bir Nefes alır

  • Mehmet30 Kasım 2023 20:45

    Amerika da artık bizim gibi cari açık veriyor ve Fed in yapmaya çalıştığı yüksek faiz sonucunda enflasyonu düşürmek çalışması bu sefer sanırım tutmadı ve fatura Amerika için ağirlaşacak gibi hissediyorum.

  • E.g.30 Kasım 2023 20:19

    ABD PARASAL/MADDİ OLARAK HENÜZ İFLAS ETMESE BİLE GAZZE'NİN HASTANELERE VARINCAYA KADAR BOMBALANMASINA GÖNDERDİĞİ BOMBALAR İLE MADDEN/RUHEN İSRAİL'E DESTEK VEREN SİYONİST BAŞKANLARI SAYESİNDE GÜVEN KAYBEDEREK RUHEN/GÖNÜLLERDE İFLAS ETMİŞTİR O ARTIK İNSANLARDAN BİRİ DEĞİL EN KÖTÜ CİN'LERDEN BİRİDİR