E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRobert Kiyosaki: Bütün imparatorluklar sona erer---

Robert Kiyosaki: Bütün imparatorluklar sona erer

Robert Kiyosaki: Bütün imparatorluklar sona erer
28 Aralık 2023 - 16:55 borsagundem.com

Robert Kiyosaki, ABD finans sisteminin çökeceğini öngörüyor ve bir imparatorluğun sonuna gelindiğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi ve finans sistemine dair belki de en karamsar görüş kişisel finans yazarı ve yatırımcı Robert Kiyosaki’ye ait. Kiyosaki, her imparatorluk gibi ABD’nin döneminin de sona ereceğini düşünüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, çok okunan kişisel finans kitabı 'Zengin Baba Yoksul Baba’’nın yazarı ve yatırımcı Robert Kiyosaki, ABD finansal sisteminin çökeceğini öngörüyor ve “Bir imparatorluğun sonundayız. Bütün imparatorluklar daima sona erer” diyor.

ABD finans sistemi çöküyor mu?

Benzinga’dan Jeannine Mancini’nin haberine göre, Robert Kiyosaki, ‘Sizi yoksul kılan sistem ve ABD’nin çöküşü’ başlıklı YouTube videosunda, ABD'deki mevcut finansal sistem ve toplumsal yapı hakkındaki endişelerini dile getirdi.

Kiyosaki, programın sunucusunun ”Para sistemi hileli mi?” sorusuna, "Şu anda bir imparatorluğun sonundayız. Bu son, bir dönemin de sonu ve tüm imparatorluklar her zaman sona erer" şeklinde cevap verdi.

Kendi bakış açısını desteklemek için tarihi örnekler veren Kiyosaki, Roma ve Yunan imparatorluklarından bahsetti ve kağıt parayı ilk kullananların en eski Çin uygarlıkları olduğuna dikkat çekti. Kiyosaki, bugün yaşananların Amerikan İmparatorluğu'nun sonuna benzediğini ileri sürerek, bu dönemin tehlikelerle dolu olduğunun altını çizdi.

Fiat paraya karşı altın ve gümüş

1964 yılında ABD’nin itibari para birimi merkezli sisteme geçiş yaparak yaşadığı sapmaya işaret eden Kiyosaki, bu değişimi, imparatorlukların çöküşüyle ilişkilendirdi.

Kiyosaki, finansal okuryazarlığın ve kötü senaryolara hazırlıklı olmanın gerekliliğini vurguladığı konuşmasında dinleyicileri, dile getirdiği noktaların sonuçlarını düşünmeye çağırdı. Zenginlik merkezli eşitsizlik ve bunun potansiyel sonuçları hakkındaki endişelerini dile getiren Kiyosaki, kıyamet gününün zamanlamasını öngöremese de belirsizlik zamanlarında mali açıdan bilgili ve esnek olmanın önemini vurguladı.

Kiyosaki, ortalama insanın bakış açısıyla kendisi gibi emlak yatırımcılarınınkini karşılaştırarak borcun servet yaratmadaki rolüne değindi. Kiyosaki, borçtan yararlanmanın bazıları için servet birikimini nasıl kolaylaştırdığına, diğerlerinin ise geleneksel finansal tavsiyelere bağlı kalarak kendilerini zor durumda bulduklarına dikkat çekti.

Küresel sorunlara da değinen Kiyosaki, Çin'in yükselişi ve ABD'nin baskın bir ekonomik güç olarak statüsünü kaybetmesinin potansiyel sonuçları da dahil olmak üzere jeopolitik gerilimler ve küresel ekonomik manzaradaki değişimler üzerine de konuştu. Kiyosaki, paranın değişen doğasını anlamanın ve yalnızca fiat para birimine güvenmek yerine altın ve gümüş gibi varlıklara yatırım yapmanın önemini vurguladı.

Robert Kiyosaki: Dünyanın en zengin ülkesi iflas etti

 

Robert Kiyosaki: Nakit hala çöp

 

Kiyosaki’nin bu kehaneti de gerçekleşecek mi?

 

Kiyosaki: Küresel ekonomi dev bir balon

 

Kiyosaki: Dolara güven sıfırlanacak, Bitcoin 500 bin dolar olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI29 Aralık 2023 10:57

    Artık Abd ve Ab ekonomileri çökecek TÜRK DÜNYASI  BİRLİĞİ dünya ekonomisine damga vuracak bir çağ başlayacak ve dünya adalet gelecek huzur gelecek güven gelecek herkes insanca ülkelerinde yaşayacak.

  • Kiyo Saki29 Aralık 2023 17:41

    Sen önce herkes için ülkende adaleti sağla, sonra dünyayı düşünürsün.

  • bapğnazlık her yerde29 Aralık 2023 10:16

    Toplumsal sorunlara değinen ve 15 temmuz gibi bir felakete bile neden olan tarikatlarla ilgili bilgilendirici ve uyarıcı bir dizi hakkında RTÜK nasıl böyle bir karar verir buraya kadar toplumu yozlaştıran , kolay paraya ve şöhrete alıuştıran ahlaksız bir sürü uygulamalar varken TV lerde Biz bu diziyi izlemek istiyoruz.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL29 Aralık 2023 16:04

    Haydi ordan hadsiz..Sende bu darbeyi yapanlardansın ve din düşmanı ile bölücülük yapıyorsun.Ama hepinizi gömeceğiz.

  • Açıkça29 Aralık 2023 15:16

    Allah sız bir it olacağına  bir parça sofu ol.  Kaybetmezsin.  Onların her dediğini de dikkate alma velev ki ayet ile konuşmuş olsunlar o başka.  Kolay para ve bedavacılık kültürü batı toplumlarının Türkiye İran gibi ülkelere yaptığı bilinçaltı zorbalığıdır.  Ateizm Komunizm Kapitalizm velhasıl kelam butün izm lerin uydurukçu mrkz  bütün din ve mezheplerin ifrat ve tefrit değirmeninde  un edip sana yutturan yine bunlardır.  Toplumlardaki bütün tezatları tefrit konuları içerideki ajanları vasıtası ile toplularda kaos oluşturan da başkası değildir. Velev ki insanlar birlik olmasın .