E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRekabet Tüpraş ve Opet için tarih verdi---

Rekabet Tüpraş ve Opet için tarih verdi

Rekabet Tüpraş ve Opet için tarih verdi
06 Aralık 2013 - 14:02 borsagundem.com

Rekabet Kurumu, Tüpraş ve Opet hakkında yürütülen soruşturmada sözlü savunmaları 14 Ocak 2014'te alacak

Rekabet Kurulu, Tüpraş  ve Opet hakkında, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşma ve hakim durumun kötüye kullanılmasına yönelik uygulamalarla kanunu ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla Temmuz 2012'de açılan soruşturma kapsamında sözlü savunmanın  14 Ocak'ta yapılacağını açıkladı.

Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada, "Tüpraş ve Opet'in Rekabet Kanunu'nu ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturmada, sözlü savunma aşamasına gelindi. Sözlü savunma toplantısı, 14 Ocak 2014 Salı günü saat 10:00'da yapılacak" denildi.
             
RK, Temmuz 2012'de, akaryakıt sektöründeki fiyat seviyelerive hareketlerine yönelik res'en izleme çalışmaları sırasında yapılan tespitler ve şikayetler üzerine yürütülen ön araştırma kapsamında, Tüpraş'ın bazı uygulamalarının ve Tüpraş ile ithalat yapan dağıtım şirketleri tarafından gerçekleştirilen çeşitli eylemlerin incelenmesi sonucunda soruşturma açılmasına karar vermişti.
             
Soruşturma kapsamında, Tüpraş bakımından, başta aşırı fiyatlama, mal vermeyi reddetme ve bir ürünü diğer bir ürünle birlikte satın alma şartına bağlama gibi çeşitli dışlayıcı ve sömürücü davranışlar yoluyla kanunu ihlal; Tüpraş ve Opet bakımından ise,  her iki şirketin ilgili pazarlardaki konumları ve Opet'in ortaklık yapısı da dikkate alınarak, aralarındaki karşılıklı ilişkilerin ilgili pazarlardaki rekabeti bozucu etkilerinin olup olmadığının tespiti ele alınıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)