E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den kritik 'enerji krizi' açıklaması---

Putin'den kritik 'enerji krizi' açıklaması

Putin'den kritik 'enerji krizi' açıklaması
16 Eylül 2022 - 21:43 borsagundem.com

Rusya'nın enerji yükümlülüklerini yerine getireceğini öne süren Putin, "Gaza ihtiyacınız varsa Kuzey Akım 2 projesine yaptırımları kaldırın" dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, enerji kriziyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın enerji yükümlülüklerine bağlı kalacağını öne süren Putin, "Gaza ihtiyacınız varsa Kuzey Akım 2 projesine yaptırımları kaldırın. Gazprom'un Kuzey Akım 1 için garantilere ihtiyacı var" açıklamasını yaptı.

Siemens enerji uzmanlarının Kuzey Akım 1 boru hattında motor yağı sızıntısına tanık olduğunu söyleyen Putin, "Lütfen Ukrayna'dan Avrupa gaz yollarından birini açmasını isteyin" dedi.

Putin, Avrupa'da artan gaz fiyatlarıyla 'hiçbir alakaları olmadığını' söyledi. Yeşil gündemin Avrupa'daki enerji krizini körüklediğini öne süren Putin, "Avrupa'nın enerji krizi Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatmasından önce başladı" dedi.

ÖZBEKİSTAN GÖRÜŞMESİ

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile Özbekistan’ın Semerkant şehrinde yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesi kapsamında bir araya geldi.

Görüşmenin başında konuşan Putin, Hindistan’ın Ukrayna’daki çatışmalarla ilgili tutumunu ve endişelerini bildiğini belirtti. Çatışmaları en kısa sürede durdurmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Putin, “Ancak, maalesef karşı taraf, Ukrayna yönetimi, müzakere sürecini reddettiğini, hedeflerine savaş alanında askeri yollarla ulaşmak istediklerini açıkladı.” dedi.

Rusya ile Hindistan arasında yapıcı ilişkilerin ekonomi alanında geliştiğini dile getiren Putin, ticaret hacminin büyüdüğüne dikkat çekti. Hindistan’ın isteği üzerine ilave Rus gübresi gönderdiklerini hatırlatan Putin, “Rusya’dan Hindistan’a gübre arzı 8 kattan fazla arttı. Umarım bu, Hint çiftçilerin ülke nüfusuna yiyecek sağlama görevlerini yerine getirmelerine yardımcı olur.” diye konuştu.

Petrol, gaz sektöründe ve nükleer enerji endüstrisinde büyük ölçekli ortak projelerin sürekli olarak uygulandığını hatırlatan Putin, Rus vatandaşlarının Hindistan’a ilgi gösterdiğini ve vizesiz seyahat için müzakere sürecinin başlatılmasını önerdi.

Çin'den ABD'li 'şirket yöneticilerine' yaptırım

 

Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası Kremlin'den ilk açıklama

 

Avrupa'ya gaz akışını kesen Putin: Batı bu kış donmuş olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )17 Eylül 2022 07:47

    Putin kendine yaplan her adıma, kendince çözüm buluyor. Duydunuz mu Putin " Ey rus halkı iç ve dış güçler bana saldırıyor, mağdurum, muhalefet bunalara çanak tutuyor vb. :D " siyasi konuştumu :D  olay bu, Biden i duydunuz mu ? ya eldeki imkan belli, imkanlarına göre stratejını belirler ve ülke menfaatlerini korursun. Rusya zorda, gidip Moskova dan ev alabiliyoz mu ? :D Yada ukrayna ucu zülke gidelim savaş olmayan şehirlerde bedava 1 hafta otelde lüks antalya ayarında tatile edelim, ukrayna olmaz ama kaç para bakdın mı : ) savasş doğusunda olsada, batısı  bizden pahalı yahu :D

  • baran17 Eylül 2022 10:01

    Allah ın sersemi zerre kadar bilgin olmadığı konularda ki senin umurunda da değil zaten öküzün önde gidenisin.  Ahkam kesme!  Sansaryan denen  it bu milletin baş belasıdır. Bunu herkes te biliyor. Senin gibi itler de ısrarla örtmeye çalışması da  niyetini ve aşşağılık karakterini belli ediyor.  Sakarya da Sakarya meydan savaşının olduğunu zan ediyor. Senin gibi bir mal işte!  Cumhuriyet kazanımlarını bu itlerin nasıl istismar ettiği ortada. Her yalanını yüzüne çarptım!  Kripto dedin rezil oldun.  Bir soytarı diğer soytarıya  yüzünde Rabbi Yesir gördüm demiş sonra el ele çıkarak merdivenleri çıkmışlar.  İşte bu aşşağılık soytarının durumu da bu! Zan edersin Türkiye bir ada devleti herkes kendi işinde gücünde  kendi halinde kafasına göre takılıyor. Sen onu benim külahıma anlat Pensilvanya Fahişesi!  Ne zaman derin devlet desem bu soytarı hemen zıplıyor.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ16 Eylül 2022 22:46

    Bir soğuklar başlasın AB fabrikalar bir bir kapansın halk ayaklansın rusya ya diz çöke çöke her şartını kabul edeceklerdir.ABD bunları bilgisayar gibi oynuyor sonuçları ne olacağını henüz dahi kavramayadılar.

  • baran16 Eylül 2022 22:07

    Salak Avrupa derin devletin emrinden çıkamaz.

  • Mucise Reis : )17 Eylül 2022 07:51

    Hemen hayal düşmanlara konu bağlanmış :D DERİN DEVLETTTTTT , Sonra içini doldurur, uzaylılar, marslılar, aylılar, sarsanyancılar, yok abd zengin aileler, yok afrikada gizli kabile, yok antartikada penguenler, gizli güçlü brezilya mafyaları, meksikalı dakato, zart zurt :D hayatı yalan dolan roman hayali düşmanlar ile gün geçiren zırvlıklar... Yağmur yağdı neden ? Büyü yaptılar, ruhları uçurdular, büyüle yağmur yaptılar :D ..kar yağdı neden ? evlerde dondurucu kapakları açıldı 10milyon buzdolabı etrafı soğuttu kar oldu :D yahu iklim bilimi bilirsne önlem alırsın, ekonomiyi bilimsel izlersen çözüm bulursun. Global uluslararası ikişkilerde profesyonel ekıp kurarsan HAYAL KURMAZ BAHANE BULMAZSIN, bahane =derin devlet : )) hahah sıfır bilgi , full hayal ürünü :D bol küfürler

  • hım16 Eylül 2022 22:18

    Avrupa  en doğrusunu yapıyor bugün ukrayna yarın sıra polonya ya gelecek gerçi ruslar fos çıktı Ukraynalılar putini duman ettiler