E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'ya gaz akışını kesen Putin: Batı bu kış donmuş olacak---

Avrupa'ya gaz akışını kesen Putin: Batı bu kış donmuş olacak

Avrupa'ya gaz akışını kesen Putin: Batı bu kış donmuş olacak
12 Eylül 2022 - 23:36 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" ifadelerini kullandı

Ukrayna'ya 24 Şubat'ta giren ve aylardır bu savaşı sürdüren Rusya'ya karşı Batı ülkeleri, art arda uyguladığı yaptırımlara devam ediyor. Bu yaptırımlara karşılık olarak Rusya ise kendisine yaptırım uygulayan Avrupa ülkelerine doğal gaz akışını durdurdu.

PUTİN, DOĞAL GAZ AKIŞINI KESTİ

Rusya'nın bu yaptırımı sonrası Avrupa ülkeleri, Rusya'dan aldığı doğal gazı farklı ülkelerden ithal edebilmek arayışlarına başladı. Öte yandan doğal gaz fiyatlarında artış uygulayarak vatandaşlarına tasarruf uyarıları yapmaya başladı. Rus gaz devi Gazprom ise, Kuzey Akımı doğalgaz boru hattını planlandığı gibi Avrupa'ya yeniden açılmayacağını açıkladı.

"BATI BU KIŞ DONMUŞ OLACAK"

Süreç devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Uzakdoğu bölgesindeki Vladivostok şehrinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'nun genel kurul toplantısında konuşarak Batı'ya bir kez daha meydan okudu. Açıklamalarında Putin, "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" ifadelerini kullandı.

FRANSA TREN SEFERLERİNİ AZALTTI

Avrupa'nın, enerji tedariki konusunda kış mevsiminde yaşayabileceği sıkıntılarla ilgili telaşı arttı. Fransa'da hükümet, enerji tasarrufu için ilk olarak tren seferlerini azaltmayı hedefliyor. Le Parisien gazetesinin abonelerine sunduğu özel haberine göre, hükümet yetkilileri ülkenin resmi demir yolu şirketi SNCF'den büyük elektrik kesintisi durumunda tren sayısını azaltma olasılıklarını etraflıca ele almaları talimatını gönderdi.

ALMANYA'DA ISITMA VE AYDINLATMADA TASARRUFA GİDİLDİ

Almanya genelinde ise Rusya'dan ithal edilen gaza bağımlılığı azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kamu binaları, heykeller, anıtlar ve tabelaların ışıkları yerel saatle 22.00'den itibaren kapatıldı. Ayrıca hastaneler dışındaki kamu binaları, 19 derecenin üzerinde ısıtılmayacak. Ağır fiziksel işlerin yapıldığı alanlar 19 dereceden daha soğuk olabilecek. Fuar ve büyük salonlar gibi insanların kalabalık olarak kullandığı alanlar ise hiç ısıtılmayabilecek.

İTALYA'DAKİ RESTORANLARDA MUM IŞIĞINDA OTURMAYA BAŞLADILAR

İtalya'da bazı restoranlar, elektrik faturalarındaki artış nedeniyle ışıkları söndürüp mum yakmaya başladı. Müşterilerin mum ışığında restoranda vakit geçirdiği anlar sosyal medyada paylaşılırken, "Avrupa ve ötesinde çok sıcak bir sonbahar yaşanacak" yorumu yapıldı.

İSVİÇRE'DE TEDBİRLERE UYMAYANLARA HAPİS CEZASI GÜNDEMDE

Enerji krizi tartışmalarının gündemden düşmediği İsviçre'de, kış mevsiminde enerji sorununun acil durum seviyesine gelmesi halinde tasarruf tedbirlerini uygulamayanların hapis cezasına çarptırılacağı bildirildi. Blick gazetesinde yer alan haberde, kış mevsiminde yeterli miktarda doğal gaz bulunmaması durumunda doğal gaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19 derece, sıcak su seviyesinin ise 60 dereceyle sınırlandırılacağı kaydedildi. Bu durumda elektrikli sobaların da kullanımının yasaklanacağı, evlerdeki sauna ve yüzme havuzlarının soğuk tutulacağı belirtildi.

BELÇİKA'DA YENİ TEDBİRLER

Belçika hükümeti, artan enerji faturalarına karşı, yakıt, elektrik ve doğal gazdaki düşük vergi uygulamasını uzatmaya, kamu binalarında enerji tasarrufuna, yüksek karlı enerji firmalarını vergilendirmeye ve nükleer santrallerin faaliyet süresini uzatmaya karar verdi. Ayrıca kamu binalarında 19.00 ile 06.00 arasında aydınlatmaların kapatılacağı, ısıtmanın en yüksek 19 dereceye, soğutma sistemlerinin de 27 dereceye ayarlanacağı kaydedildi.

Putin: İstihdamla ilgili ciddi zorluklar yaşanıyor

 

Putin ve Macron'dan telefon görüşmesi

 

Zelenskiy, Putin'e meydan okudu: Kaçmaları en iyi seçenek!

 

Avrupa'da gaz fiyatları düşüşte

 

Dönmez'den doğalgaz açıklaması: Kışı sıkıntısız geçireceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUHALET KUŞUÖTMEZ13 Eylül 2022 10:40

    Ben ab ülkelerinin yerinde olsam avusturalya ya kışın gelmeden göç ederim çünkü kışın oralarda hava sıcaklıkları 50 dereceye kadar çıkıyor ne yapacaklar Türkiye yi.

  • Mucise Reis : )13 Eylül 2022 08:31

    Türkiye yazlık ev kiralayabilirler. Otel,pansiyon vb tiralayabilirler. Yat marina vb kiralayabilirler. Emeklide olsalar rahatlıkla yaşayabilirler.Evlerini satıp oradan buraya yerleşebilir vatandaşlık alabilirler. Benim aldığım duyumlara göre. Antalya,Alanya ruslar+ukraynalılar. Ege sahilleri İngiliz ve almanlar İstanbul ve çevresi zengin varlıklı araplar... bir nevi parası olanlar buralarda ev, arsa, bina, dükkan vb alıyor. Türk vatandaşına Allah sabır versin. Kira ödeyemiyor, çocuk okutamıyor, süt alamıyor, et alamıyor. Çünkü 1 usd = 18 kat eridi. Çok eridi ve sömürülüyoruz. Modern kapitilasyon bu.Yabancının ve turizimcinin tüketimi fiyat artışı yapacak. Avrupada ısınma sorunları, sera sistemlerini ve bazı gıda firmalarını etkileyecek. Fark Türkiyeden karşılanacak, fiyat artacak. Ülkemizde fakir ,işsiz,ücretli zoruluk .çekecek. Keşke yanılsam. ama 3 - 5 ay sonra malesef haklı çıkıyorum. Yazık bu ülkeye.

  • baran13 Eylül 2022 11:19

    Bu ülkeye niye yazık olsun angut oğlan?  Her bir ülke Turist çekmek için elinden geleni yapıyor.  Angut oğlan her olumlu durumu  kıçını çevirip gaz çıkarmaya devam edersen kıçına tekmeyi basıp hizmet ettiğin kahpenin yanına seni gönderirim.  Bence ehli insaf akıllı vicdan sahibi Avrupalı  gelsin senin gibi hödükler de Avrupa ya s...olsun gitsin.  Çok güzel bir takas olur. Böyle pislikleri ne Avrupa kabul eder ne de toprak.  Sersem herif kışı geçirmeye geliyorlar işgal etmeye değil her sözü orandan burandan çevirip bozma.  Öyle zırt diye gelip paldır küldür yerleşemez gerçek anlamda!  Turist olarak ayrı. Ha bir de zaten oradaki vatandaşlarımız da çoğunun gelmesi yakındır ki kendileri için makul olan budur. Fetocu ve pkklı itlere gelince bu kışı gebermeden çıkarmaları zor.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ13 Eylül 2022 10:39

    Gelmesinler arkadaş.biz batının pisliğini temizleyen temizlikçimiyiz.onlar gelir ise tüm ev kiraları ve gıda fiyatları hepsi tavan yapar.gitsinler bunlara akıl veren abd de yaşasınlar.

  • borsacı13 Eylül 2022 07:58

    türkiyede konutlar ve kiralar uçacak avrupalıların en ucuz ısınma ve barınma merkezi türkiye olacak.

  • Gübür13 Eylül 2022 05:30

    Paraları çok paralarını yakıp ısınsınlar Kemal ve Meral gönderelim işi hemen haleder

  • Seni13 Eylül 2022 08:21

    Komik.

  • Zanğoç13 Eylül 2022 05:25

    Kemal ve Meral iktidarda olsa bizde donocaktık

  • baran13 Eylül 2022 11:22

    Ama işte bu hu aşağıdaki nankör hödükler bu ülkede yaşamayı hak etmiyor. Keşke bir takas söz konusu olsa da bu Avrupa hayranı soytarıları  gönderebilsek,  Bu pislik ahmak soytarıları toprak bile kabul etmez gerçi. Ayrı bir konu.

  • ALİ YILDIRIM13 Eylül 2022 10:27

    Bize bir şey olmaz 7 masa dostları abd ve müttfiklerinden doğalgaz ve akaryakıtı bu fiyatlarında yarından getirirler.

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa13 Eylül 2022 08:24

    Faturanı kim ödüyor ?. Parasu olmayan aç ve donuyorlar zaten.

  • Yorum13 Eylül 2022 01:29

    AB yi titretecek demiş

  • Lale13 Eylül 2022 09:54

    Ukrayna Putin'in içinde gezdirdikce nöbete giriyor

  • Yorum13 Eylül 2022 01:08

    Avrupalının soğuktan sesi çıkmıyor gider yapan AP ortada yokbürükselin ısıtma giderlerini karşılamak problem olmuş bundan sonra gidin nerede toplanıp boş boş atıp tutarsanız tutun ama burada toplanmayın demiş Bi daha

  • Yorum13 Eylül 2022 00:53

    AB Rusyanın lüks tüketimine ambargo koydu Rusya Avrupa ın temel ihtiyacına ambargo koydu sizce kim kazanacak

  • Yurum13 Eylül 2022 00:42

    Putinin bu açıklaması avrupaya bir darbe üretime bir darbe niteliğinde konforuna düşkün avrupalının konforuna bir darbe Avrupada enerji yoğun imalat yapan tüm fabrikalar kapanır 1~2 haftaya kadar seve seve kapatacaklar mecburlar başka altarnatifleri kalmadı

  • Ali13 Eylül 2022 00:26

    Abd istediğini yaptı. Avrupa kazığa oturdu

  • Veli13 Eylül 2022 09:54

    Avrupa ve putin de