E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den Batı'ya enerji mesajı---

Putin'den Batı'ya enerji mesajı

Putin'den Batı'ya enerji mesajı
13 Nisan 2022 - 16:54 borsagundem.com

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ülkesinin geniş enerji kaynaklarının ihracatını Batılı ülkelerden başka bölgelere rahatlıkla kaydırabileceğini, ülke içindeki doğalgaz, petrol ve kömür tüketimini de arttırabileceğini söyledi.

Amerika, Kanada, İngiltere ve Avustralya; Rusya'nın "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı Ukrayna işgaline misilleme amacıyla Rus petrol ithalatına yasaklar getirmişti. Ancak Avrupa Birliği ülkeleri, Rus enerji ürünlerini satın alma konusunda bölünmüş durumda.

Rusya'nın Kuzey Kutbu bölgesini imara açma konusunun ele alındığı ve televizyonda yayınlanan bir toplantıya katılan Putin, "Rus petrol, doğalgaz ve kömürünün iç piyasadaki tüketimini arttırabileceğiz, hammaddelerin işlenmesini teşvik edeceğiz" dedi.

Putin, "Enerji kaynaklarının arzını dünyanın başka bölgelerinde gerçekten ihtiyacı olanlar için arttıracağız" şeklinde konuştu.

Rusya Cumhurbaşkanı, enerji sıkıntısının sorumlusunun, Rusya ile işbirliği yapmayan Batılı ülkeler olduğunu savundu.

Putin, "Bazı Batılı ülkelerin Rusya'yla Rus enerji kaynakları konusunda normal bir şekilde işbirliği yapmayı reddetmesi, şimdiden milyonlarca Avrupalı'yı vurdu, gerçek bir enerji krizini tetikledi. Elbette biz de bazı sorunlarla karşı karşıyayız ama bu durum yeni fırsatlar yaratıyor" dedi.

Putin ayrıca "hasmane ülkelerin" Rusya'nın Kuzey Kutbu bölgelerindeki tedarik zincirlerine zarar verdiğini ve bazı ülkelerin sözleşmelerde yer alan yükümlülüklerini yerine getirmemesinin Moskova için bazı sorunlar doğurduğunu kaydetti.

Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov, bugün İzvestia gazetesine yaptığı açıklamada, Rusya'nın geleneksel enerji ithalatçılarının Rus enerji kaynaklarından uzak durmasının Moskova'yı petrol üretiminde kesintiye gitmeye zorladığını, Moskova'nın "her türlü fiyat aralığında dost ülkelere" petrol ve petrol ürünleri satmaya hazır olduğunu söyledi.

Putin: Mevcut durum aynı zamanda yeni fırsat pencereleri açıyor

 

Petrolde Putin etkisi: Yükselişe geçti

 

Putin: Ukrayna ile müzakereler çıkmaza girdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bu kampanya seni aşar13 Nisan 2022 19:00

    Sallama pıtin sen onlara onlar sana muhtaç seninde paran yok paran gaydırır guppak cemile modunda dolanıyorsun.