E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, Muhammed bin Selman ile petrol piyasalarını görüştü---

Putin, Muhammed bin Selman ile petrol piyasalarını görüştü

Putin, Muhammed bin Selman ile petrol piyasalarını görüştü
21 Temmuz 2022 - 22:32 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile dünya petrol piyasasındaki durumu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Putin ve Selman gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Rusya ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerde ulaşılan dostluk düzeyi hakkında olumlu değerlendirmelerde bulundu.

TEMASLAR DEVAM EDECEK

Karşılıklı yarar sağlayan ticari ve ekonomik bağların genişletilmesine vurgu yapılarak ikili iş birliğinin güncel konularının ele alındığı görüşmede, dünya petrol piyasasındaki durum müzakere edildi.

OPEC+ çerçevesinde daha fazla koordinasyonun öneminin vurgulandığı görüşmede, bu formata katılan ülkelerin küresel enerji piyasasında gerekli denge ve istikrarı korumak için yükümlülüklerini tutarlı bir şekilde yerine getirmelerinden duyulan memnuniyet vurgulandı.

İran'ın başkenti Tahran'da 19 Temmuz'da yapılan Astana Formatı'nda Üçlü Zirve toplantısının sonuçları dikkate alınarak Suriye meselesinin de ele alındığı görüşmede, temasların çeşitli düzeylerde devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

Putin: Batı, dünyada lider konumlara büyük ölçüde diğer halkları soyması sayesinde geldi

 

Petrol fiyatları düştü, akaryakıt fiyatlarında indirim olacak mı?

 

Suudi Arabistan petrol üretimini artıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Temmuz 2022 09:24

    ABD , Biden zor duruma düşecek bellki :D ALmanya merkel, İngiltere, İTalya , vb ülkeler ekonomık problem yağıyor. ABD enflasyonu enerjı ayağını yumuşatır avantaj yaparım derken, Rusya enerjıyı üst fiyattan satmaya yandaş ve yoldaş arıyor :D malum rusyadan 80-90 arası alırız petrolü diyenler kriz kıskacına giriyor. oluşan enflasyon halkın alım gücünü yutuyor. birikimleri yutuyor. Putin ayakta dururken avrupa devletleri kendi oyunlarına düşüyor. Putin yeraltı zenginliklerini ucua bedavaya vermemkte  kararlı. Asıl oyunu kendisi yapıyor.

  • Maliyeti ne ki21 Temmuz 2022 23:11

    Petrolü bedava verseler Türkiye'ye, litre fiyatı 15 liranın altına iner mi? :)

  • Bir dost21 Temmuz 2022 22:40

    Aday olursa Yilmaz Buyukersen e oyum