E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin Erdoğan'ı davet etmişti: O tarihte açılıyor---

Putin Erdoğan'ı davet etmişti: O tarihte açılıyor

Putin Erdoğan'ı davet etmişti: O tarihte açılıyor
13 Kasım 2019 - 13:22 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’ın başkenti Simferepol’deki Cuma Camii’nin açılışının 2020 yazının başında yapılacağı belirtildi.

Kırım Halkları İşleri Devlet Komitesi Başkanı Albert Kangiyev, ‘Krım’ radyosuna yaptığı açıklamada Simferepol’deki Cuma Camii’nin açılışı ile ilgili, “Bu, Kırım’daki ve muazzam vatanımız Rusya’daki en eşsiz ve büyük yapı. Daha önce bu tür dini bir yapıya yönelik bu kapsamda bir inşaat çalışması gerçekleştirilmemişti. Eşsiz mimarisi ile aynı anda 4 bin kadar kişi namaz kılabilecek. Açılışın ise tahmini olarak 21 Haziran 2020’de yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kangiyev, Sputnik’e yaptığı açıklamada caminin açılışının başta 21 Nisan 2020’de yapılmasını beklediğini, ancak yapının teknolojik özelliklerinin kullanıma geçirilmesine ilişkin nedenlerden açılışın ertelendiğini belirtti. Kangiyev, ayrıca Erdoğan’ın caminin açılışı için Kırım’a gelmesini umduğunu da ekledi.

Yapımına 2016'da başlanan caminin, 5700 metrekare genişliğiyle Doğu Avrupa'nın en büyük camisi olması bekleniyor.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’daki Cuma Camii’nin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı davet ettiğini açıklamıştı. Putin, Erdoğan’ın teklifi kabul ettiğini ve olumlu tepki verdiğini belirtmişti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum13 Kasım 2019 21:51

    Kırım ha ukranyanın olmuş ha rusyanın banane benim olmadıktan sonra ben yani türkiye orada yaşayan tatarların yaşantısına hak hukukuna bakarım bu saatten sonra putin bir jest yapmış davet etmiş davete icabet etmek düşer. Şimdi yunanistan iskeçeye kavalaya dedeagaça cami yaptiŕsa bu hoşumuza gitmezmiydi giderdi

  • Ümmet13 Kasım 2019 17:14

    İşgali tanıyalım diye açılışa çağırmış. Gideriz be ya ne olacak sanki ümmet için gidilir.

  • Metin13 Kasım 2019 14:32

    İşgal ettiği Kırım'a davet ne alaka