E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPrens Selman ve Zelenskiy telefonda görüştü---

Prens Selman ve Zelenskiy telefonda görüştü

Prens Selman ve Zelenskiy telefonda görüştü
15 Ekim 2022 - 14:01 borsagundem.com

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Ukrayna lideri Zelenskiy, telefonda görüştü. Riyad'ın Kiev'e 400 milyon dolar insani yardım sağlayacağı ifade edildi. Zelenskiy, Veliaht Prens'e teşekkür etti.

Suudi Arabistan, Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık ek insani yardım sağlama kararı aldı.

Veliaht Prens Bin Selman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Rusya'nın Ukrayna bölgelerini yasa dışı ilhakını kınayan kararın lehine oy kullanmasının, BM antlaşması ve uluslararası hukukta belirlenen ilkelere bağlılığı desteklemesinden kaynaklandığını söyledi.

Devletlerin egemenliğine saygı, iyi komşuluk ilkeleri ve anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesine dikkat çeken Prens, ülkesinin gerginliğin azaltılmasına katkı yapacak her şeyi desteklediğini ve arabuluculuk çabalarını sürdürmeye hazır olduklarını bildirdi.

Zelenskiy'den Bin Selman'a teşekkür

Krize bir çözüm bulma amaçlı arabuluculuk çabalarını sürdürmeye hazır olması sebebiyle teşekkürlerini dile getiren Zelenski, ayrıca Bin Selman'ı Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmek üzere atanması dolayısıyla tebrik etti.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın aktardığına göre Zelenskiy, Suudi Arabistan'ın Ukrayna halkına 400 milyon dolar tutarında ek insani yardım sağlama kararından dolayı Veliaht Prens'e teşekkür etti ve minnettarlığını dile getirdi.

ABD, Suudi Arabistan'a silah satışını askıya alabilir

ABD ile Suudi Arabistan arasında kriz büyüyor

Suudi Arabistan, ABD'nin OPEC+ kararlarına ilişkin değerlendirmelerine tepki gösterdi

ABD: Ukrayna'ya bazı hava savunma sistemlerinin verilmesi yıllar alabilir

"Ukrayna'nın NATO'ya alınması 3. Dünya Savaşı'na yol açabilir"

Ukrayna'nın Liman kentinde toplu mezar bulundu!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran15 Ekim 2022 20:42

    300 milyon doları falan bırak!  Bak halkın mahvoldu!  Doları sana savaşa devam et diye veriyorlar. Hepsi Amerikan kuklası sende dahil. Bak göz göre göre halkını ölüme sürükledin!  Sen öyle ya da böyle  Rus lav geleneğinden gelip Rusya nın dibine Nato silahlarını yığamazsın!  Savaşın ilk günü Amerika bizi yalnız bıraktı diye şikayet ettin ama hala onların borazanını çalıyorsun!  Çok yazık.  Günler geçtikçe ülkenin durumu daha kötü olacak aklını başına topla. Senin ülken Amerikan Avrupa nın  silah deposu haline gelecek!  Bence sessizce kaybol.  Çünkü çok ağır bedel ve vebal yüklendin.  

  • Necdet15 Ekim 2022 15:14

    ABD'nin AB ülkelerinin savaşın bitmesi ile ilgili bir çabaları yok Herkesin derdi silah satmak

  • Ikram gazel15 Ekim 2022 14:25

    Zelenskiy sen tam bir piyon çıktın.. halkının ölümüne sebep oluyorsun..avrupanin amerikanın piyonu seni

  • mıysız15 Ekim 2022 15:11

    ruslara mı teslim olsaydı en doğrusunu yaptı