E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPompeo'dan Irak'a sürpriz ziyaret---

Pompeo'dan Irak'a sürpriz ziyaret

Pompeo'dan Irak'a sürpriz ziyaret
08 Mayıs 2019 - 07:19 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Bağdat'ta Irak Başbakanı Abdulmehdi ve Cumhurbaşkanı Salih ile görüştü

Bağdat'a sürpriz ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ve Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmede, ülkesinin İran'a yönelik yaptırımlarından Irak'ın muaf tutulma meselesinin de ele alındığı ifade edildi. 

Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim, Pompeo'nun Abdulmehdi ve Salih ile görüşmesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Hekim, konuya ilişkin paylaşımında, "ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Başbakan Adil Abdulmehdi ve Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile ayrı ayrı gerçekleşen görüşmelerine katıldık. Görüşmede, ikili ilişkilerle bölgedeki son güvenlik gelişmeleri ve terörle mücadele değerlendirildi." ifadelerini kullandı.

AA'nın haberine göre; ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmede, ülkesinin İran'a yönelik yaptırımlarından Irak'ın muaf tutulma meselesinin de ele alındığı ifade edildi.

Pompeo, Finlandiya'daki temaslarının ardından Almanya'ya gerçekleşmesi beklenen ziyaretini iptal ederek dün Irak'a gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv08 Mayıs 2019 11:10

    sömurmeye devam  ırak halkı sizde sessizlige  devam petrolleriniz bitincide ulkenize demokrasi gelir bir 50 yılda onla uyursunuz