E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasanın gözü referandum ihtimalinde---

Piyasanın gözü referandum ihtimalinde

Piyasanın gözü referandum ihtimalinde
18 Mayıs 2016 - 09:27 borsagundem.com

İş Yatırım sabah piyasa raporunda dokunulmazlıklarda referandum ihtimalini ve piyasalardaki beklentileri değerlendirdi

TBMM Genel Kurulu’nda dokunulmazlıklar ile ilgili anayasa değişikliği önerisi için yapılan ilk tur oylamada 330’un üzerinde fakat referandumsuz kabul için gerekli 367’nin altında çoğunluğa ulaşıldı. Cuma günü yapılacak ikinci turda benzer bir sonuç çıkması durumunda, muhtemelen Ağustos ayı ortasında, referanduma gidilebilir. Basında yer alan yorumlara göre referandum da oylanacak maddelere partili cumhurbaşkanlığı konusunda yapılması düşünülen değişikliklerin de dahil edilmesi ihtimali var. Dolayısıyla, önümüzdeki aylarda politika piyasaların gündemini meşgul etmeye davam edecek gibi görünüyor. Öte yandan, kısa vadede yeni kabine, özellikle ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceği konusundaki belirsizlik devam ediyor.

İçeride belirsizliklerin olduğu bu dönemde yurtdışı piyasaların destekleyici olmaması fiyatlamaları daha da keskinleştirebilir. Nitekim, dün FED başkanlarının yaptığı açıklamalar ve beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri FED’in Haziran ayında faiz artışına gitme ihtimalinin tekrar artmasına neden oldu. Piyasa fiyatlamaları Haziran’da faiz artışına %28 ihtimal veriyor (bu rakam önceki gün %26 idi). Bu sabah itibarı ile Japonya hariç piyasalar ABD endekslerindeki düşüşü takip ediyor, dolar endeksinde ise %0.20’lik artış dikkat çekiyor. TL dolar ise 2.97 seviyesinin üzerinde. Yurtdışı piyasalara paralel BIST’de de aşağı yönlü bir açılış bekliyoruz. Yurtdışı gündemin en önemli maddesi faiz artışı ile ilgili işaret verebilecek FED toplantı tutanakları.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 18.05.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 18.05.2016

 

Borsa, dolar kurunu izleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mudis18 Mayıs 2016 10:06

    bu gidişle 3-4 seçim olur

  • tekin18 Mayıs 2016 09:44

    EY CHP MİLLETE KARŞI DURMANIN VE RÜZGARA KARŞI İŞMENİN NE OLDUĞUNU ANLAYACAKSIN... HDP ye VERDİĞİN BU DESTEKLE BU GÜNDEN İTİBAREN 40 YILDIR BİRLİKTELİĞİMİ BIRAKIYORUM..YAZIK BU KADAR BİLMEZDİM.