E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Piyasalarda zayıf görünüm etkisini sürdürüyor---

Piyasalarda zayıf görünüm etkisini sürdürüyor

 Piyasalarda zayıf görünüm etkisini sürdürüyor
15 Haziran 2022 - 09:03 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Agresif sıkılaşma beklentileri ve resesyon endişeleri son günlerde risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün sona erecek Fed toplantısı oldukça kritik olacaktır. Normal şartlarda Fed’in bu toplantıda 50 baz puan faiz artırımına gitmesi beklenirken, cuma günü açıklanan enflasyon verisinin ardından 75 baz puanlık bir artırım ihtimali de telaffuz ediliyor. Fed’in faiz kararı, yayınlanacak projeksiyonlar ve Powell’ın açıklamaları fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 21:00 Fed Faiz Kararı ve Projeksiyonlar Önem: Yüksek
• 21:30 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Artan risklere bağlı olarak son günlerde sert satışların yaşandığı küresel hisse piyasalarında genel olarak zayıf görünüm etkisini sürdürüyor. Bugünkü Fed toplantısı küresel piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Teknik görünümdeki zayıflama ile birlikte volatilitenin yüksek seyrettiği BIST-100 Endeksi dün günü yataya yakın bir kapanışla 2.508,91 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,27 – 17,29 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 17,27’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

BIST 100 endeksi dün şubat ayında başlayan yukarı yönlü trendi test ettikten sonra bu trend üzerinde kapanmayı başardı. Bugün bu trend 2.498’de iken 22 günlük kısa vadeli ortalama da 2.493 seviyesinde bulunuyor. Endeksin gün içinde bu seviyelerin altında saatlik kapanışlar yapması aşağı yönlü hareketlere hız verebilir. Bu durumda önümüzdeki günler için düzeltmede %38,2 seviyesinin bulunduğu 2.357 civarı gündeme gelebilir. Bu nedenle bu seviyeler altına sarkılacak olursa ekstra temkinli olunmasında fayda olacaktır. Önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi 2.562 geçilemediği sürece
yukarı yönlü pozisyon alımı için aceleci olunmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu akşam Fed kararının bugün gün içinde ve yarın, açılışta volatiliteyi artırabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Faiz artırımı beklentisi 75 baz puan

 

Faiz kararı öncesi petrolde dalgalı seyir

 

Günün önemli şirket haberleri 15/06/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)