E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFaiz kararı öncesi petrolde dalgalı seyir---

Faiz kararı öncesi petrolde dalgalı seyir

Faiz kararı öncesi petrolde dalgalı seyir
15 Haziran 2022 - 08:07 borsagundem.com

Petrol, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi dalgalı bir seyir izleniyor.


Petrol piyasaların da odağında  Fed'in faiz kararı var.

Faiz kararı öncesinde petrolde fiyatlamalar dalgalı bir seyre işaret etti. ABD ham petrolü 119 dolar civarında dalgalanırken, Brent petrol ise 121 dolar seviyesinde.

Petrol piyasalarında OPEC'in aylık raporundan çıkan veriler dikkatle izlenirken, dikkatler ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan ziyaretine de çevrildi.

OPEC aylık petrol piyasası raporuna göre, grubun günlük ham petrol üretimi Mayıs ayında bir önceki aya göre 176 bin varil azalarak yaklaşık 28 milyon 51 bin varil oldu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), küresel petrol üretiminin Mayıs'ta bir önceki aya göre günlük 150 bin varil azalarak yaklaşık 98 milyon 750 bin varile gerilediğini duyurdu.

OPEC'in küresel petrol üretimindeki payı ise yüzde 28,9 olarak kayıtlara geçti. Bu rakam bir önceki ay yüzde 29 seviyesindeydi.

Bu dönemde, OPEC içinde ham petrol üretimi en fazla Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’te arttı. Libya, Nijerya ve Gabon ham petrol üretiminin en fazla gerilediği ülkeler oldu.

Günlük üretim, geçen ay bir önceki aya göre Suudi Arabistan'da 60 bin varil, BAE’de 31 bin varil ve Kuveyt’te 27 bin varil artış gösterdi. Üretim Libya'da 186 bin varil, Nijerya'da 45 bin varil, Gabon'da ise 32 bin varil geriledi.

Gazprom Germania'ya 10 milyarlık kurtarma paketi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)