E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasalarda Fed ve Omikron şoku!---

Piyasalarda Fed ve Omikron şoku!

Piyasalarda Fed ve Omikron şoku!
05 Aralık 2021 - 10:51 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında deprem yaşanırken altın fiyatlarında da hafif satışlar görüldü. Dar banda sıkışan altın 1800 dolar seviyesinin altına geriledi. Kripto paralarda ise kayıplar yüzde 20’yi aştı.

Altın fiyatları haftayı baskı altında tamamladı. Korona virüsün Omkron varyantı ve Fed’in yüksek enflasyonla başa çıkmak için faiz artırımı silahını daha erkene çekebilme ihtimali Altın fiyatlarına olan talebi düşürdü.

Hürriyet.com.tr'nin haberine göre; Ons altın fiyatları haftaya 1791 dolardan başlangıç yaptı. Haftalık bazda en yüksek seviye Salı günü görüldü ve 1808 dolar oldu. Ons altın haftayı 1783 dolar seviyesinden kapadı. Böylece haftalık bazda kayıp yüzde 1 oldu.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE

Dolardaki artışın etkisi gram altının fiyatını yükseltiyor. Kurlardaki hareketlilik ons altından bağımsız olarak gram altını güçlü kılıyor. Haftaya 712.5 liradan başlayan Gram Altın Çarşamba günü tarihi yüksek seviyesi olan 793.4 liraya yükseldi. Haftayı 786.5 liradan kapayan gram altın böylece haftalık bazda yüzde 10 primle tamamlamış oldu.

Kripto Para piyasalarında da Omikron varyantı ve Fed’in faiz artırımı ihtimali düşüş getiriyor. Bir süredir ayı piyasasında olan kripto paralarda satışlar daha da derinleşti. Lider kripto para birimlerine paralel olarak altcoinler de sert kayıplar yaşadı.

BITCOIN YÜZDE 34’ÜN ÜZERİNDE DÜŞTÜ

Bitcoin 69 bin dolar olan tarihi zirvesinden 45 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Böylece kısa sürede yüzde 34’ün üzerine kayıp yaşamış oldu ve ayı piyasasında olduğunu da kanıtladı. Bitcoin şu sıralar yüzde 4’e yakın primle 49 bin Dolar seviyesinde işlem görüyor.

ETHEREUM’DA DA KAYIPLAR VAR

Ethereum fiyatları da 4300 dolar seviyesinden 3700 dolara kadar sert dalış gerçekleştirdi. En popüler ikinci kripto para birimi olan Ethereum’daki düşüş sonrası toparlanma grafiği sergileyip 4200 dolar seviyesine kadar yükseldi.

RIPPLE DA DÜŞÜŞ KERVANINA KATILDI

Davalarla başı dertte olan Ripple bir de ayı piyasasından nasibini almış oldu. Ripple 0,84 dolar seviyelerinden 0.67 dolar seviyesine kadar düşüş gerçekleştirdi. Tepki alımlarıyla ile Ripple toparlandı ve 0.84 Dolar seviyelerinde işlem görüyor.

DOGECOIN VE SHIBA INU DE DÜŞÜŞTE

Dogecoin 0,20 dolar seviyelerinden 0.14 dolar seviyelerine kadar geriledi. Sert düşüş sonrası tepki alımlarıyla karşılaşan Dogecoin 0.17 Dolar seviyesinde işlem görüyor.

Shiba Inu ise dün 0,000039 dolar seviyesinden 0,000031 dolar seviyelerine kadar düşüş gerçekleştirdi. Şu suralar Shiba Inu 0,000037 Dolar seviyesinde bulunuyor.

Kripto paralar neden düşüyor?

Kripto para sitesinde şok para başka hesaba gitti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DR06 Aralık 2021 01:17

    30 uncu varyat oldu, hepsinde de yeni panikletici gaberler. Birileri sürekli birseyler sahneliyor! . Bütün! ülkeler son on yılda her yıl için hastalıklardan ölen sayısını açıklasın. Bakalım covid ölümler artış mı yoksa diğer hastalıklardsn ölüm azalış kadar covşd ten artış mı olmuş!

  • Faruk yakut 05 Aralık 2021 21:08

    Kumar oynatın devam devlet resmen kumara battı

  • izzet BAŞ05 Aralık 2021 20:58

    Kripto para ihlas gurubuna para yatırmaya benziyor... Aldı mı geriye dönmez iç eder....  Faiz haram kökten götürmek helal...... VAH BENİM GİBİ SAFLAR...

  • Mucise Reis ;)05 Aralık 2021 20:43

    Belirtmek isterim. BTC hareketinde son 3 günde 2,4 milyar USD paranın (ortama rakam ) yandığı bahsediliyor. Kaldıraç işlemler çarpanlı işlemler bunlar... Yani burada parası olan sıfırlamış oluyor. Kaldıraçta. ama diğer Türlü al-sat yapan sepet yapan BTC yukseldiğinde durumunu toparlayabilir. Gerektiğinde hesabı bırakıp unutmak zoruna kalabilirsin. o bakımdan kredi, ihtiyaç borç, ev sattım vb işler terse dönebilir. Malum, bugun bir yabancı borsadan hackle çalınan coin haberleri vardı rakam 200 milyon usd felan denıyor ama net kesın rakam goremedım. Sepet önemli. Bende tek coin hesap yok. dengeli alternatifli hesaplar var. Soğuk cüzdanlarda muhafaza eden siteler tercih edilebilir. Malum site açıkları,i güvenlik açıkları hep olacak. yazılımda hep vardır, biri bulana kadar....

  • Mucise Reis ;)05 Aralık 2021 20:26

    Bir kaç saat öncede bir borsadan hacklenme haberi geldi. güvenlık endişeleri gündeme geldi btc saldı. bir kaç saat oluyor. yanı paartesi saat 10 duruma bakalım. abd borsaları açılsın bir görelim.. sanırız ki çalkantı gitti. sonrasında FED toplantısı vb buralara kadar güçlenip yukarıya atmamız lazım ki güven geldin. eskiden olsa 2 yada 3 yıl once bu satışalrda çöker geri sert kızmrızı mum yakardı. demekki global ılgı kurum ılkeısı devlet ılgısı btc yi daha diri tutuyor. devamı gelırse daha iyi olacak ilerisi için. hayırlısı bakalım...ETF red yedi düzenlemler yeterli bulunması sanırım habere ek yapmak lazım. başvuru red yedi. eskiden hep red yiyordu zaten :D bugünlerede şukür. 

  • BORSACI05 Aralık 2021 15:33

    kripto borsasını sadece bir hayalden ibaret görüyorum anlamıyordum geçen yıl 20 bin tl yatırdım 2bin tl düştü halen satmadım ama şimdi 2.450 tl birdaha bulaşmam.siz siz olun girmeyin derin.

  • Denizci05 Aralık 2021 12:51

    Miĺleti anlamakta zor valla para yok yok diyolar zıpkın yiyince ortaya çıkıyolar.Vurgun yemeyi bekliyolar

  • Mucise Reis ;)05 Aralık 2021 12:47

    gece yazdım. o gun bu haberlerden etkılendı diye. trafik düşüş saatleri, haber geliş saatlerini destekliyor diye :D bende özel otomatik sistem var. kendıme özel yazılım :D hayya 2 gun öcne yazıdım. birde çin firmaları abd de özel bilgi paylaşımına dahil oldu. onuda ekleyın. çinli firmalar anbargo yiyebilir :D onuda araştırdım ne demek bu ? rusya zamanında sesten hızlı uçak yapmış. uçak burunlarında özel element için sadece abd de uretılen bir maden var, pahalı ve başka yerde yok. rusya o madenı almak için paravan a, paravanb, paravan c, paravan d firmaları kurup farklı ürünler üretiyor gibi mallaı almış. ama aslında savaş teknolojısı ustunluk oalrak uçaklard akullanmış. Çin firmaları askeri ve bazı uzay çalışmalarda paravan firmalar kullanıp bazı kritik cihazları alıyormuş... sebebp bu 5 gun sonra tv ler haberlerde okursunuz :D ... : )) mantık bumuş. FBA özel çalışmaları varmış . her belge yazılımla ulaşılabilir :D

  • Berber Bekri 05 Aralık 2021 11:36

    Hele bir de satmaya başlayın bakın siteye ulaşabiliyor musunuz soğuk cüzdancığınız ne oluyor şifre ne oluyor görün insan ürkmesi hayvan ürkmesine benzemez...

  • Hehe05 Aralık 2021 11:35

    Bayagi hizlisinin 2 gunde ancak bahane uretebildiniz helal size tarateye ne zman geciyonuz