E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para sitesinde şok para başka hesaba gitti---

Kripto para sitesinde şok para başka hesaba gitti

Kripto para sitesinde şok para başka hesaba gitti
04 Aralık 2021 - 09:09 borsagundem.com

BtcTürk’teki kripto parasını, elektronik cüzdanına taşımak isteyen Ramazan Sarıkaya, virüslü linki tıklayınca para başka hesaba aktarıldı. Şirket, sorumluluk kabul etmedi. Platformda güvenlik açığı olduğunu belirten Ramazan Sarıkaya, dava açtı

Kripto para alım sitesi BtcTürk'teki Bitcoin'ini ulusal yatırım platformuna taşımak isteyen genç yatırımcı virüs kurbanı oldu. 33 yaşındaki Ramazan Sarıkaya, 2017'de Eliptik Yazılım ve Ticaret AŞ'ye ait BtcTürk'e kayıt olarak Bitcoin almaya başladı. Sarıkaya'nın aynı zamanda uluslararası bir platformda da hesabı vardı. İddiaya göre 10 Ocak 2018'de BtcTürk hesabındaki 0.71232146 Bitcoin'i, uluslararası platformdaki elektronik cüzdanına taşımak istedi.

Kripto para dolandırıcısı 2 kişi hakkında yakalama kararı

E-CÜZDANDA 7.1 MİLYON DOLAR

Dilek Yaman Demir'in Sabah'taki haberine göre transfer için kendisine gelen maili onaylayan Sarıkaya, taşıma işleminin gerçekleşmediğini gördü. Paranın başka bir hesaba transferini fark eder etmez BtcTürk'ü durumdan haberdar eden Sarıkaya, cüzdan kodunun virüsle değiştirildiğinden şüphelendiğini belirtti. Firma ise transfer sorumluluğunun kendilerinde olmadığını söyledi.

Sarıkaya, söz konusu elektronik cüzdanda 176 Bitcoin 7.1 milyon dolar para olduğunu tespit etti. Tespit sonrası firma ile yeniden iletişime geçen Sarıkaya'nın BtcTürk hesabı silindi. Yaşadığı karşısında şoke olan Sarıkaya, bir de firma tarafından söz konusu virüsten kendilerinin sorumlu olmadığına dair bir yazı almaya zorlandı.

Yatırımcının kafası karıştı! Borsa mı, dolar mı, altın mı, kripto mu?




HUKUK SAVAŞI BAŞLATTI

Avukatı Emre İlkadlı aracılığıyla hukuk savaşı başlatan Sarıkaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Platformda güvenlik zafiyetinin bulunduğunu, transfer işlemi neticesinde gönderilen hesapta bu denli Bitcoin bulunmasının mümkün olmayacağını ileri sürdü. SABAH'ın ulaştığı avukat İlkadlı, günümüzde birçok insanın kripto para alışverişinin yapıldığı bu tarz şirketler veya uygulamalar tarafından mağdur edildiğini beyan ederek,

"Şirket, bu transferlerin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için her türlü önlemi almakla mükelleftir. Müştekinin başına gelen hadisede yaşamış olduğu zararla ilgili şüpheli şirketin en iyi ihtimalle ağır kusuru, belki de kastı dahi bulunmaktadır" dedi. BtcTürk yetkilileri ise konuyla ilgili görüş bildirmedi.

En büyük kripto paralarda fiyat tahmini

Moody's Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

Çin'den ABD borsalarındaki düzenlemeye tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa05 Aralık 2021 23:53

    Kriptolarda yüksek miktarda parası olanların peşindeler şirket kendisi yapar virüs yaptı der

  • C+05 Aralık 2021 10:17

    Transfer den hep yapan sorumludur, gönderi adresini kontrol etmek yapan kişiye aittir. Her link e neden tikliyorsun hem cahil hem paragöz,

  • Berber Bekri 04 Aralık 2021 17:35

    Ben şimdi baktım çil çil altınlar kasamda duruyor üst raftaki külçeleri alta altdaki ata lira ve ufak tefek olanları olanları üste aldım Ramazan uğraşma soğuk su iç...

  • normal04 Aralık 2021 13:38

    herkes bunun yasal bir alt yapıya sahip olmadığını biliyor. sonunda bu kriptoda sadece oynatanlar kazançlı çıkacak şimdi kimi kime şikayet edeceksin mkk da kayıdı var mı yok bankada varmı yok biri senin yerine herşeyi yapabiliyor teknolojide her zaman bir açık kapı vardır taki biri zarar görünceye kadar bilinmez benim tavsiyem soğuk cüzdanmış sıcak cüzdanmış hiç uğraşma yatımını gözle görünür elle tutulan veya kaydı olanlara yap.

  • Radar ko04 Aralık 2021 13:07

    Merkeziyetçi olmayan sistemi merkeziyetci sistemden medet umması :) bu da bu işin riski kardeş grçmiş olsoun

  • Dr zzbro04 Aralık 2021 12:13

    Ah ramazan gecmis olsun bu kadar para sanalda tutulurmu keske borsaya girseydin.

  • Mucise Reis ;)04 Aralık 2021 11:57

    Öneri sayın kullanıcılar komisyon ödememek için bir kerede topluca trafnsfer yapmyın. mesela abd siteden turk hesaba coın alacam. yanlış durumda coınler yok olabilir. once arıyorum 100 usd çekiyorum. yaptıgım işlem başarı sağlar ise, asıl ana paramıda aynı biçimde transfer edebiliyorum. komisyona acımıyorum yani. transferlerde bazı coınlerın komisyonu düşün, ama bazı coınler astronomık komisyon kesıyor. turk sitelerce canlı destek yarım oneri fikir alışverişi açısından destek açılmalı. alaksız yanlış cüzdan gönderen, cüzdanını silip para gelmesini bekleyen, cüzdan yenileyen eskisinin kullanılmadıgından iptal dolgunu bilmeyen. ya çok sorun var. ilgili haber eksik geldi. olay yuzeysel. BTC içindne bir çalışan bu işimi yapmış ?btc server sızan birimi yapmış ? kullanıcı hatasını? bişe anlamadım haberden.

  • Tekno papaz05 Aralık 2021 18:01

    hahahba ben borsaya para yollarken de  aynısını yapıyorum 

  • Mucise Reis ;)04 Aralık 2021 11:15

    Geçmiş olsun. Dikkat etmelisiniz. Sonuçta banka hesaplarına da giriliyor. Şu olabilir ama öneri. Türkiyede chat yardım, onlıne yardım, telefon destek yardımn zorunlu olabilir. Yurt dışı sitelerde  sizlerde bu var. ingilizce yazıyorum cevap alıyorum. yada atıyorum çok sıra var yoğunluk var. bekleme 50 cı sıra. not bırakıyorum ara benı dıye.. sonra chat zamanı gelınce mail gelıyor sohbet başladı beklşıyorum diye. sonra sohbete geri dönüş yapılabiliyor. Turkıyede canlı destek zorunlu olursa bu problemler ciddi azalır. kişisel olarak bir mail aldınız atıyorum mucize55544 at cmail aldım. bunu sadece ve sadece bu işler için kullanıyorum. 1 arkadaşımın dahi haberi yok. tamamen hacklenmeye karşı.