E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Piyasalara verilen destek geri çekilebilir'---

'Piyasalara verilen destek geri çekilebilir'

'Piyasalara verilen destek geri çekilebilir'
13 Temmuz 2021 - 13:32 borsagundem.com

Bullard, Fed'in ekonomiye sağladığı teşviklerin geri çekilmesi için doğru zamanın geldiğini savunuyor

St Louis Fed Başkanı James Bullard, mevkidaşları FOMC toplantısında karar alır almaz Fed tahvil alımlarının hızını azaltmaya başlamak için hazır olduğunu söyledi.

Wall Street Journal'a konuşan Bullard, "Ekonomisini yüzde 7 büyümekte olduğunu ve pandeminin giderek daha çok kontrol altına girdiğin düşünüyorum. Ekonomiye sağlanan acil tedbirleri geni çekmek için doğru zaman olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Fed tahvil alımlarının azaltılmasına başlandığında bunun dikkatle bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Bullard, "Varlık alımlarını azaltmaya başlamak için çok iyi bir pozisyonda olduğumuzu düşünüyorum.

Ancak varlık alımlarını azaltmaya yakın başlamaya ihtiyaç yok. FOMC adım atmaya hazır olduğunda varlık alımlarını yavaşlatmak için çok iyi bir durumda olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bullard, WSJ'ye demecinde ayrıca, konut sektöründe bir balon olduğuna inanmadığını, konut sektörünün kendi ayakları üzerinde durabilmesini istediklerini belirtti.

Turizmcilerden 'rezervasyonsuz yola çıkmayın' uyarısı

Borsa İstanbul'da tatil baskısı!

Küresel borsalarda rekor seviyeler, artan risk iştahı ile sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)