E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel borsalarda rekor seviyeler, artan risk iştahı ile sürüyor---

Küresel borsalarda rekor seviyeler, artan risk iştahı ile sürüyor

Küresel borsalarda rekor seviyeler, artan risk iştahı ile sürüyor
13 Temmuz 2021 - 12:41 borsagundem.com

İnfo Yatırım'ın haftalık eurobond piyasaları bülteninde gelişmeler ve veriler yer alıyor. Raporda risk iştahındaki artışa dikkat çekilirken, öne çıkan başlık ise 'enflasyon' oluyor.

Küresel hisse senedi endekslerinde rekor seviyeler, artan risk iştahı ile birlikte devam ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri; enflasyondaki yükselişin geçici olduğu ve Delta varyantın küresel ekonomik büyüme üzerinde negatif bir etki oluşturabileceği beklentileri ile geriliyor. ECB üyelerinin, enflasyon hedeflemesinde simetrik uygulamaya gidileceğini belirtmeleri; önümüzdeki aylarda enflasyonun hedefin üzerinde gelebileceğine işaret etmektedir. 

Geçtiğimiz hafta takip edilen ekonomik verilerde, ABD'de Salı günü açıklanan PMI rakamları beklentilere paralel gelirken, Çarşamba günü açıklanan FOMC toplantı notlarında ise nötr bir mesaj verildi. Avrupa tarafında, Pazartesi günü açıklanan Almanya ve Euro Bölgesi'ne ait PMI rakamları beklentilerin üzerinde geldi. Çarşamba günü açıklanan ECB toplantı notlarında ise, varlık alım
programına devam edileceğine ve enflasyonda simetrik bir yaklaşım uygulanacağına vurgu yapıldı.

Bu haftaya yönelik ekonomik takvim incelendiğinde, ABD tarafında Salı günü tüketici enflasyon rakamları, Çarşamba günü üretici enflasyon rakamları, Perşembe günü haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Cuma günü perakende satışlar verisi takip edilecektir. Avrupa tarafında, Salı günü Almanya'ya ait tüketici enflasyon verisi yakından izlenecektir. Yurtiçinde ise, Çarşamba günü TCMB faiz kararı, yatırımcıların radarında olacaktır. 

Raporun tamamı için tıklayınız...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)