E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar olumlu haber odaklı olacak---

Piyasalar olumlu haber odaklı olacak

Piyasalar olumlu haber odaklı olacak
05 Mayıs 2022 - 09:12 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Global piyasalarda Fed’in faiz kararının yanı sıra bilanço küçültme takvimi takip edildi. Buna göre Fed faizi 50 baz puan artırdı ve 75 baz puan faiz artışının masada olmadığını belirtti. 95 milyar dolar ile başlanması beklenen parasal sıkılaştırma 30 milyar doları Hazine kağıtları 17,5 milyar doları ipoteğe dayalı tahvillerden olmak üzere 47.5 milyar dolar ile başlayacak, 3 ay sonra bu miktarlar 60 milyar ve 35 milyar dolara çıkartılarak toplam 95 milyar dolara yükseltildi ve bu kararların oy birliği ile alındığı notlarımıza eklendi.

ABD endekslerinde Fed kararı sonrasında dünü yükselişle tamamladı.

Avrupa endekslerinde ise satıcılı bir şekilde işlemler gerçekleşti. Bölgede, Rus petrolüne ilişkin kademeli ambargo kararına yönelik haber akışını takip ediyoruz.

Dünü satıcılı olarak geçiren Asya piyasalarında pozitif işlem görüyor. Bugün Japonya tatil olduğundan dolayı işlem görmeyecek.

BİST100 endeksine baktığımızda ise en son işlemlerini yatay tamamladı. 16 haftadır süren yükseliş trendinin kendini kar satışlarına bıraktığını söyleyebiliriz. Tekniksel bazda 2407 seviyesi üzerinde kalıcılık halinde yükseliş yönlü fiyatlamaların devam edeceği görüşündeyiz.

Bugünün veri takviminde ise ABD’den istihdam verileri ve İngiltere’den enflasyon verilerini takip edeceğiz. İçeride ise enflasyon verisi önemli olurken ayrıca yarın de ABD tarafından tarım dışı istihdam verisi önemli olacak.

Gün özelinde pozitif bir açılış gerçekleşeceği görüşündeyiz.

Günün önemli şirket haberleri 05/05/2022

 

Fed sonrası yurt içi piyasalar enflasyon verisini takip edecek

 

Fed'in mesajı borsaları yükseltti

 

12 Göstergesi al veren hisseler

 

Borsada yatay açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet05 Mayıs 2022 12:45

    Enflasyonu %69.97 ye ayarlamışlar. 0.03 koymamislarki %70 i geçmesin diye. Uyanık mağazacı gibi 69.97 le algı yaratıp 60 sayılır uyanıklığı.