E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'in mesajı borsaları yükseltti---

Fed'in mesajı borsaları yükseltti

Fed'in mesajı borsaları yükseltti
05 Mayıs 2022 - 08:43 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Enflasyon inatla yüksek kalmaya devam edecek gibi çünkü;  enerji ve gıda enflasyonunun Ukrayna’daki savaş tarafından belirgin şekilde şiddetlenmesi , arz yönlü sorunların önceden tahmin edilenden çok daha yapışkan olması ve nominal ücret artışındaki güçlü ivmelenme devam ediyor.

Fed, faiz artırımlarını önden yükleyecek ve QT aracılığıyla dolar likiditesini sıkılaştıracak, yatırımcıların piyasa çalkantılı zamanlarında dolar arayışına girmesiyle Dolar tarihsel olarak daha da yüksek seviyelere ulaşacak.

Beklenen neydi?

Fed’in Mayıs ayında faizi  50 baz puan artırması  enflasyonu düşürmek için daha büyük faiz artırımlarına devam edeceği mesajını vermesi ve  Fed’in QT planlarını açıklamasını ve açıklamanın yanında bir Uygulama Notu yayınlamasını bekleniyor ve Piyasa da , 2022’de toplam 260 baz puanlık artış ve Eylül 2023’te %3,3’lük bir terminal faiz oranı için fiyatlandırılıyordu.

Ne oldu?

Federal Rezerv Çarşamba günü gösterge gecelik faiz oranını yarım puan artırdı ve enflasyonu daha da düşürmek için önümüzdeki ay merkez bankasının 9 trilyon dolarlık varlık portföyünü küçültmeye başlayacağını söyledi. Yönlendirme olarak ise Fed Başkanı Jerome Powell, politika yapıcıların yaklaşan politika toplantılarında ( Haziran ve Temmuz)  yarım puanlık faiz artışlarını onaylamaya hazır olduklarını söyledi. Borsalara ralli yaptıran ise Powell’ın   gelecek  toplantıda oranların 75 baz puan  artırılmasını açıkça reddetmesi oldu.

Powell gazetecilere verdiği demeçte, kendisinin ve Fed meslektaşlarının, daha düşük ticari yatırım ve hane halkı harcamalarına ve daha yavaş ekonomik büyümeye yol açacak adımlar anlamına gelse bile fiyat istikrarını yeniden sağlamaya kararlı olduklarını söyledi. Enflasyonun kontrolden çıkmasının etkilerinin daha kötü olduğunu söyledi

Bayram tatili sonrası piyasalar

 

Borsada yatay açılış bekleniyor

 

Powell'dan '2 kez daha faiz artırımı' sinyali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)