E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde Çin etkisi ve ambargo planları ---

Petrolde Çin etkisi ve ambargo planları

Petrolde Çin etkisi ve ambargo planları
03 Mayıs 2022 - 09:38 borsagundem.com

Almanya'nın Rus petrolüne karşı ambargo kararını desteklemeye hazır olduğunu belirtmesi petrol fiyatlarının düşüşünü sınırlıyor. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 107,25 dolardan işlem görüyor.

Dün 108,38 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,58 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.20 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,31 düşüşle 107,25 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 104,86 dolardan alıcı buldu.

Çin'de devam eden karantina süreci ve petrol ihtiyacında oluşan düşüşün petrol fiyatları üzerindeki baskısı sürüyor.

Dün bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) Enerji Bakanları Rus petrol ithalatına aşamalı ambargo ihtimalini görüştü. Almanya'nın Rus petrolüne karşı ambargo kararını desteklemeye hazır olduğunu duyurması petrol fiyatlarının düşüşünü kısıtlıyor.

Avrupa Komisyonu'nun bu hafta Rus petrolünün ithalatına yönelik bir ambargo da dahil olmak üzere yeni bir AB yaptırım paketi önermesi bekleniyor.

Yatırımcılar, Amerikan Petrol Enstitüsü'nün açıklayacağı ABD ham petrol arzı verilerini bekliyor.

Brent petrolde teknik olarak 107,69 ile 108,15 dolar aralığının direnç, 106,98 ile 106,77 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Petrol fiyatları iki kıskaç arasında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AhmetK03 Mayıs 2022 10:30

    Anlamadıgım nokta petrole ambargo koyulursa, fiyatı neden artıyor.. rusya abdye satamazsa giyatı dusurerek ambargoya katılmayan diğer ülkelere satacak( cin- hindistab- turkiye vb). Dolayısıyla diğer ülkelerde o piyasaları kaybefecegınden fiyatları indirmeliler. Anlamsız bir spekulayıf fiyatlama bence

  • AhmetK03 Mayıs 2022 19:02

    Ya tabıkı petrol suan icin alternatifiz. Onu demıuorum. Ab, rusywdan almazsa abd dahil baskalarından alacak. O da fiyat kırıp baskalarına satacak, cunku hala alan var. Fiyat farkını gorenler de baska oetrol uretıcılerınden degıl, rusyadan alacak. Dolayısıyla ambargo koyuldugunda fıyatın dusmesı lazım mantıken

  • Mucise Reis ;)03 Mayıs 2022 12:56

    bir gemi yağ aihtiyaç oldu ne yaptık ? öyle yada böyle aldık. petrol ihtiyaç. Almanya petrol alıyorki, dünyaya bir çok ürün satıyor. yoksa hiç bişe satamaz. Almanya 1 ay üretimi kıssa, dünya tedariğinde milyar euroları bulan pazarları ve ülkeleri kaybeder.... Almanya o bakımdan asla ve asla rus enerjısını bırakmaz. rusyada ukrayna savaşı global ambargoların masrafını çıkartmak için urun satmaya devam edecektır. ABD bu ticareti bozmak için zaten uğraşıyor. ABd firmaları boşalan boşluğu kapatmak için çakallık ederek saf ayağına yatıyor. Ambargo yaşanırsa bir çok ülke dunyada üretim hatlarını tedarklerını urunlerını yedek parçalarını uretmek için petrolu x olsada x+100 olsada alır. Kendi  enerjısı olmayanlar almak zorundadır. ambargo rekabeti arttırır. rusyanın üniversiteleri  araştırma raporlarından okumuştum yeni. Türkiye de araştırma felan yok :D boş rektorler hep