E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrol, tüm piyasalarda tedirginlik yarattı---

Petrol, tüm piyasalarda tedirginlik yarattı

Petrol, tüm piyasalarda tedirginlik yarattı
21 Nisan 2020 - 09:09 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 endeksinin güne yurtdışındaki seyre paralel olarak hafif negatif başlangıç yapması bekleniyor.

Güne pozitif seyirle başlayan BIST-10 endeksi gün içinde dalgalandı ve %0.8 artışla 98,945 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 10.3 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 73 hisse değer kazandı, 22 hisse ise değer kaybetti. Türkiye 5 yıllık risk primi CDS 623, USD/TL ise 6.95 seviyesinden işlem gördü.

ABD hisse piyasaları WTI tipi ham petrol fiyatlarındaki sert düşüş sonrası geriledi. WTI petrol fiyatı vade sonu gelen Mayıs kontratında eksi tarafa geçerken, ABD Başkanı Donald Trump, ülkede ham petrol fiyatlarının sıfır doların altını görmesinin geçici olduğunu belirtti ve 75 milyon varil ham petrol alacaklarını ifade etti. Ancak petrol fiyatlarındaki bu sert gerileme tüm piyasalarda tedirginlik yarattı.

Petrol krizi borsaya pozitif yansıyabilir

ABD’de zayıf bilanço sezonu devam ederken, IBM gelirlerinde gerileme açıkladı. Bugün Netflix, Coca-Cola ve Chiplote gibi şirket bilançoları bekleniyor. Öte yandan ABD’de bazı eyaletlerde önümüzdeki hafta bazı işyerlerinin faaliyete başlayacağı belirtildi. ABD piyasalarındaki dalgalanma Asya’da da karışık bir seyre sebep oldu. Bugün Almanya’da ZEW beklenti endeksi, ABD’de ise ikinci el konut satışları takip edilebilir. Ancak piyasalar için petrolde dengelenme ve salgının seyri daha kritik. Vadeli piyasalar ise sabah saatlerinde satıcılı seyrediyor.

BIST-100 endeksinin güne yurtdışındaki seyre paralel olarak hafif negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz. 98,000-97,500 ve 97,000 destek seviyeleri iken günlük görünüm açısından 98,000 altında kalınması zayıflığı artırabilir. 99,000- 99,600 ise direnç seviyeleridir.

Yükseliş denemeleri satış fırsatı olarak kullanılmalı

Global piyasalarda, olmaz denilen oluyor

Endekste kısa vadeli destek arayışı bitmedi

Gelişmekte olan ülke paraları değer kaybediyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)