E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol krizi borsaya pozitif yansıyabilir---

Petrol krizi borsaya pozitif yansıyabilir

Petrol krizi borsaya pozitif yansıyabilir
21 Nisan 2020 - 09:38 borsagundem.com

Vadeli kontratlar arasındaki devasa fark borsaların yükseleceğini gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans şirketi BTIG’e göre petrol fiyatlarındaki geçtiğimiz akşam gerçekleşen benzeri görülmemiş düşüş hem ham petrol vadelileri hem de borsalar için yükseliş işareti olabileceğini belirtti.

Stratejist Julian Emanuel Pazartesi yazdığı notta, Mayıs ve Haziran petrol vadelileri arasındaki farkın çok derin olması geleneksel olarak piyasaların yükseleceği anlamına geldiğini iletti.

Bu durum S&P 500 Endeksi, enerji hisseleri ve önümüzdeki aylardaki petrol kontratlarına olumlu yansıyacak.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Pazartesi günü tarihte görülmemiş bir şekilde düşerek varil başına eksi 40.32 dolara kadar düştükten sonra 1 dolar civarında işlem görüyor. Pazartesi günü petrol fiyatı 1980'lerden bu yana en düşük düzeyi gördü. Ayrıca fiyatlar 21'inci yüzyılın da en düşük seviyesi olarak kayda geçti. Gün içinde Batı Teksas türü (WTI, West Texas Intermediate) petrolünün varil fiyatı %50'den fazla kayıpla varil fiyatı 9 dolara kadar düşmüştü.
Pazartesi günü içinde düşüş devam etti, 5 dolara ve sonra 1.50 dolara kadar düştü ve günün ilerleyen saatlerinde negatiften işlem gördü.Ancak işlem hacmi 60 kat daha fazla olan Haziran vadeli kontrat varil başına 21 doların üzerine çıktı. Mayıs ve Haziran vadeli kontratların fiyat farkı, yakın vadeli kontratta ham petrolün fiziki teslimatını alacakların, rafinerilerin üretimi durdurduğu bir ortamda, depolama kapasitelerinin de dolması ile birlikte, bu petrolü koyacak yer bulamayacaklarına ilişkin artan korkuyu işaret ediyor.

Tarihi düşüşün nedeni olarak, talebin azalmasının yanı sıra, petrol depolarının dolma noktasına yaklaşacağı beklentisinin de etkili olduğu belirtiliyor.


Asya borsalarında sert düşüş

ABD vadeli endekslerinin düşüşü sürüyor

ABD borsaları petroldeki tarihi çöküşün etkisiyle düştü

Bilançoları es geçip hisse alma zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş21 Nisan 2020 18:41

    he hee, o yüzden kıpkırmızı heryer bugün

  • AhmetK21 Nisan 2020 14:49

    En azından dogalgaz ve petrol alımlarında bu durumdan max yararlanır devletımız insallah. Bu bizim için iyi bir haber kısa vadede. Anlaşmalarımızı ve stoklarımızı bu fiyatlardan yaparız umarım. 3-5 aya yukselıs başlar petrolde en geç

  • Ak21 Nisan 2020 10:11

    Petrolun düşmesi türkiye için olumlu durum.