E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, OPEC+'ın toplantıyı ertelemesiyle düşüşte---

Petrol, OPEC+'ın toplantıyı ertelemesiyle düşüşte

Petrol, OPEC+'ın toplantıyı ertelemesiyle düşüşte
23 Kasım 2023 - 07:24 borsagundem.com

Petrol, OPEC+ Rusya ve Suudi Arabistan'ın toplantıyı ertelemeye zorlamasıyla düştü.


Küresel gösterge Brent, çarşamba günü fiyatların 4 dolardan fazla düştüğü dalgalı bir seansın ardından varil başına 81 doların altına gerilerken, ABD ham petrolü 76 dolara yakındı. OPEC+, Angola dahil Afrikalı üyelere yönelik kotalar konusunda anlaşmazlıkların ortaya çıkması nedeniyle toplantıyı ay sonuna erteledi. ABD'deki Şükran Günü tatili nedeniyle Perşembe günü ticaret muhtemelen zayıf olacak.

Enerji Bilgi İdaresi verilerine göre, ABD'de ülke çapındaki ham stoklar geçen hafta 8,7 milyon varil artarak üst üste beşinci ve tahminlerin oldukça üzerinde artış göstererek Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Önemli Cushing, Oklahoma petrol depolama merkezindeki stoklar da genişledi.

Ham petrol, son haftalarda OPEC dışı üretimin arttığına dair işaretlerle sarsıldı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin üretim kesintilerini uzatmaya veya muhtemelen derinleştirmeye karar vereceği yönündeki spekülasyonlara yol açtı. Arzın bol olduğuna ilişkin işaretlerin ortasında Avrupa, cansız talep ve ABD'den gelen kargo akışının birleşiminden dolayı arz fazlası ile mücadele ediyor.

Singapur'daki ING emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Üyeler arasındaki anlaşmazlık muhtemelen piyasadaki oynaklığı artıracak" dedi. Yine de bunun daha geniş politikayı nasıl etkileyeceğinin veya Suudi Arabistan üzerinde herhangi bir etkisinin olup olmayacağının belirsiz olduğunu söyledi.

Irak'tan Türkiye’ye petrol ihracatı açıklaması

 

Petrol yüzde 4'ten fazla geriledi

 

Petrol fiyatlarının yön verecek kritik karar bekleniyor

 

Petrol'de OPEC+ öncesi yatay seyir

 

OPEC+'ın üretim seviyesini belirleyeceği toplantı ertelendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)