E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, OPEC+ kararları ve Ortadoğu gerginliğiyle dengeleniyor---

Petrol, OPEC+ kararları ve Ortadoğu gerginliğiyle dengeleniyor

Petrol, OPEC+ kararları ve Ortadoğu gerginliğiyle dengeleniyor
04 Mart 2024 - 07:55 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC+'nın üretim kesintilerini uzatmasının ve Ortadoğu'daki gerginliğin devam edeceğine ilişkin işaretlerle bu yılki en yüksek seviyesine yakın yatay seyirde.

Brent vadeli işlemleri önceki seansta yüzde 2 yükseldikten sonra varil başına 84 dolar civarında işlem gördü. ABD ham petrolü, Kasım ayından bu yana ilk kez Cuma günü psikolojik seviyeyi aşarak 80 dolara yaklaştı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri, günde 2 milyon varillik kesintilerini Haziran ayı sonuna kadar uzattı.

Yatırımcılar ve analistler, talepteki mevsimsel durgunluğu ve diğer üreticilerin artan üretimlerini dengelemenin gerekli olduğunu düşünerek OPEC+'nın bu hamlesini büyük ölçüde beklemişlerdi. OPEC Sekreterliği yaptığı açıklamada, son kesintilerin "piyasa koşullarına bağlı olarak kademeli olarak geri getirileceğini" söyledi.

Genişleyen zaman aralıklarının daha sıkı fiziksel koşullara işaret etmesi ve Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırıların nakliye maliyetlerini artırması nedeniyle ham petrol bu yıl yavaş ama istikrarlı bir yükseliş kaydetti. Yine de Fed'in faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayacağına dair ertelenen beklentiler, OPEC+ dışından gelen güçlü üretim ve Çin'in zayıf talep görünümü kazançları sınırladı.

Ortadoğu'da, Hamas'ın müzakereler için Kahire'ye bir heyet göndermesine rağmen Gazze'deki çatışmaların duraklatılmasına yönelik ilerleme durmuş durumda.

Suudi Arabistan, Cezayir ve Kuveyt'ten petrol üretiminde "kesinti" kararı

 

Rusya petrol üretim ve ihracatında gönüllü kısıntıyı artıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)