E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarındaki düşüş ABD'yi vurur---

Petrol fiyatlarındaki düşüş ABD'yi vurur

Petrol fiyatlarındaki düşüş ABD'yi vurur
24 Mart 2020 - 12:27 borsagundem.com

Petrol üreticilerinin fiyat savaşı ve küresel salgının etkileriyle ham petrol fiyatlarındaki rekor düşük seviyeler ABD'nin petrol ve doğal gaz sektörünü vuruyor

Enerji sektöründe uzmanlaşmış varlık yönetim şirketi Pickering Partners ABD petrol ve doğal gaz endüstrisinin gelecek iki yılda, yüzde 40'nın iflas ve mali sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu tahmin ediyor.

Houston merkezli şirketin yöneticilerinden Dan Pickering sektördeki üreticilerin, boru hattı ve petrol sahası hizmetleri sağlayan şirketlerin ve rafinerilerin bütçelerini daha da küçültmek zorunda kalacağını söyledi.

Pickering'e göre küçülen şirketler, çalışanlarının yüzde 15 ila 25'inin işine son verebilir. Bu durum, ABD'nin petrol ve doğal gaz endüstrisinde ve ona bağlı tedarik zincirinde yüz binlerce kişi işinden olacağı anlamına geliyor.

Petrol piyasası, dünyanın en önde gelen ihracatçılarından Suudi Arabistan ile Rusya'nın, fiyatları desteklemek için vardıkları arz kısıntısı anlaşmasına aniden son vermesiyle altüst oldu.

İndirimler sonrası akaryakıt satışında tarihi rekor

Tarafların fiyat savaşına girerek piyasaları petrol arzına boğduğu bir dönemde dünyada Kovid-19 salgınının da patlak vermesiyle talep dibe vurdu..Enerji piyasasındaki bu büyük değişim, şirketlerin borç yapılandırma ve borç-hisse senedi değişimine yönelik süreçlerini hızlandırıyor.

Pickering, 15 milyon dolarlık sondaj kulelerini 2-3 milyon dolara, yaklaşık 4 dönümlük petrol ve doğal gaz arama kontratlarının 25 bin dolardan 2.500 dolara kadar düştüğünü söyledi. Pickering'e göre kelepir ve dibe vuran fiyatlar sektörde 1986'dan beri görülmeyen düzeyde yatırım fırsatları sunacak.

Dünyada fiziki altın açığı var

Fitch: Ekonomik etki virüsten uzun sürebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)